2 mai 2024
Tineri din Târgovişte, arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc! Ce ascundeau în bagaje

Tineri din Târgovişte, arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc! Ce ascundeau în bagaje

drog-riscGRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională care ar fi introdus în România droguri de risc.

Trei persoane au fost arestate preventiv, față de altă persoană a fost dispus controlul judiciar, un membru al grupării fiind prins în flagrant delict cu un kilogram de cannabis.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, cu suportul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, au prins în flagrant delict, în municipiul Târgoviște, un tânăr de 22 de ani, care se întorcea din Spania, având ascuns peste un kilogram de cannabis, în bagaje.

Pentru destructurarea grupării infracționale din care făcea parte, în dimineața zilei de 27 octombrie a.c., poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sprijiniți de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat șase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2017, membrii grupării infracționale ar fi introdus în țară droguri de risc, procurate din Spania, ascunzându-le în bagaje, în autocarele unor firme de turism. Ulterior, aceștia ar fi comercializat drogurile în Târgoviște și în localităţile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 5 grame de cannabis, un recipient cu resturi vegetale, două grindere, mai multe resturi de țigări, 13 telefoane mobile, un laptop, trei memory stick-uri și patru cartele telefonice.

Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, împotriva alteia fiind dispusa măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și jandarmi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial