27 aprilie 2024
Termocentrala Doiceşti, în vizorul chinezilor

Termocentrala Doiceşti, în vizorul chinezilor

„Suntem interesaţi în dezvoltarea nu numai a producţiei de energie electrică, ci şi pe piaţa de energie termică existentă în Târgovişte.

Aveţi deschiderea totală dinspre minister în ceea ce priveşte accesul la baza de date necesară pentru stabilirea tipului de combustibil, a pieţelor de valorificare a energiei electrice şi termice, a legislaţiei româneşti în domeniu, care acum este acomodată după legislaţia Uniunii Europene şi veţi primi astfel asistenţă tehnică de specialitate în orice problemă, pentru depăşirea eventualelor obstacole care pot să apară pe parcursul unui proces investiţional.

Deschiderea autorităţilor locale este totală şi premisele actuale sunt deosebit de benefice unei investiţii dinspre partea chineză în România, având în vedere programul de reindustrializare pe care guvernul actual al României îl promovează.

Sugerăm dezvoltarea acestei investiţii în plan energetic prin aport de capital şi valorificarea pe piaţa energetică din România şi foarte curând pe piaţa regională a energiei electrice la care România este membră în UE. Conform prevederilor Comisiei Europene, până în anul 2020, va exista o piaţă integrată europeană în domeniul energiei electrice, astfel că businessplanul pentru astfel de investiţie nu se referă strict pe arealul judeţului sau al României, ci pe arealul Uniunii Europene.

Ceea ce încerc să spun este că o investiţie la Doiceşti în judeţul Dâmboviţa este echivalentă cu aceeaşi investiţie în Polonia sau în Franţa, în Anglia, în oricare dintre cele 27 ţări membre ale Uniunii din punct de vedere al facilităţilor, al legislaţiei şi al pieţei de vânzare a produselor.

Deci aveţi toate condiţiile să veniţi şi să investiţi profitabil la Doiceşti”, a declarat Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial