7 mai 2024

Teodor Vasiliu îi pune prefectu-n cap vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_vasiliuRep: Vă întreb, în calitatea dumneavoastră de fost consilier judeţean şi municipal foarte mulţi ani, ce părere aveţi despre recenta hotărâre a CJ Dâmboviţa cu privire la vicepreşedintele CJD Marin Antonescu?

– În primul rând ţin să precizez că votul consilierilor judeţeni a fost total ilegal. Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, la art. 9(2), spune fără tăgadă că unui consilier judeţean îi încetează mandatul de drept, subliniez, de drept, dacă îşi pierde calitatea de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Cu ocazia asta am putut constata din nou că foarte mulţi consilieri nu cunosc legea. Ce este şi mai grav este că nici secretarul CJD Ivan Vasile Ivanoff nu pare să cunoască legea, după 25 de ani de activitate în această funcţie. Dar dacă o cunoaşte, şi eu presupun că totuşi o cunoaşte, atunci este şi mai grav fiindcă nu o respectă.

 

Rep: Domnii jurişti au ridicat problema mandatului de vicepreşedinte CJD al dlui Marin Antonescu…

– Habar n-aveau domnii doctori în drept că aceeaşi Lege 393/2004, fără a lăsa loc de târguială, prevede că încetarea mandatului de consilier judeţean, conform art. 9(2), are ca efect direct încetarea de drept, în aceeaşi zi, şi a mandatului de vicepreşedinte CJD conform art. 18(3).

 

Rep: În aceste condiţii, în care Legea prevede ceva şi consilierii judeţeni votează cu totul altceva, ce este de făcut?

– Repet, ca să mă fac înţeles şi de acei domni avocaţi care s-au specializat în pledoarii pentru smintirea opiniei publice. Citez din Lege, art. 9(2): Consiliul Judeţean constată încetarea de drept a mandatului de consilier prin hotărâre…”. Consilierul judeţean nemulţumit, în speţa de faţă Marin Antonescu, poate ataca în termen de 10 zile hotărârea CJD la instanţa de Contencios Administrativ, iar instanţa va emite în termen de 30 de zile o hotărâre definitivă şi irevocabilă, conform art.9(4³)

 

Rep: Păi şi s-au urmat paşii legali în şedinţa de marţi a CJD?

– Nu! Instituţia Prefectului este obligată în baza Legii 340/2004 (privind Prefectul şi Instituţia Prefectului), art. 19(1) lit.e să verifice legalitatea hotărârii CJD în ceea ce priveşte situaţia vicepreşedintelui CJD Marin Antonescu şi să intervină pentru anularea acestei hotărâri vădit ilegale.

 

Rep: Dar dumneavoastră cum apreciaţi votul în bloc al consilierilor PSD pentru păstrarea în funcţie a lui Marin Antonescu, cel care a fost vicepreşedinte PDL şi în mandatul preşedintelui CJD Florin Popescu?

– Personal consider că este o anomalie politică faptul că Marin Antonescu – mâna dreaptă a fostului preşedinte PDL Florin Popescu – a putut ajunge din nou în funcţia de vicepreşedinte al CJD cu susţinerea PSD. Sau te pomeneşti că am devenit amnezici cu toţii în acest judeţ şi am uitat ce abuzuri colosale a făcut echipa PDL Popescu – Antonescu timp de 4 ani în CJD şi ce comportament aberant, discreţionar şi total nedemocratic a avut. Eu n-am uitat! Şi nici PSD-ul n-ar trebui să uite pentru ce a fost votat!

sursa – Jurnal de Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial