25 aprilie 2024

Teatrul Tony Bulandra, finanţare europeană pentru proiectul “Shakespeare In And Beyond The Ghetto: Staging Europe Across Cultures”

teatruComunicat de presă

Obținere de finanțare din Fonduri Europene pentru proiectul:

SHAKESPEARE IN AND BEYOND THE GHETTO: STAGING EUROPE ACROSS CULTURES

(Shakespeare înuntru și înafara ghetoului: Scena europeană între culturi)

Teatrul Tony Buladara a obținut finanțare prin progmul Europa Creativă pentru realizarea proiectului cultural Shakespeare In And Beyond The Ghetto: Staging Europe Across Cultures. Proiectul este realizat în parteneriat de organizații din cinci țări: Italia, Marea Britanie, Germania, Polonia și România, liderul proictului fiind Universitatea din Veneția CA’ FOSCARI. Teatrul Tony Bulandra este partener în cadrul proiectului, alături de Fundația Giorgio Cini ONLUS, Universitatea Queen Mary din Londra, Universitatea Ludwig Maximilians din München și Universitatea din Varșovia. Finanțarea obținută este de 199.189,07 euro, reprezentând 57,02% din bugetul total al proiectului de aproximativ 350.000 euro.

Proiectul a pornit de la două mari evenimente din anul 2016: marcarea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare și cea de-a 500 aniversarea Ghetoului Evreiesc din Veneția, locul de unde a pornit conceptul de ghetou și care a oferit un cadru istoric pentru controversata piesă shakesperiană, Neguțătorul din Veneția”. Proiectul tratează probleme de rasism și soluții prin toleranță, abordând metode creative de combatere utilizând varietatea culturală a ghetoului.

Activitățile principale în care va fi implicat Teatrul Tony Bulandra sunt un workshop de creație de măști Commedia dell’Arte, unde participanții își vor păstra măștile pe care le vor realiza sub îndrumarea Maestrului Stefano Pedrocco; a doua activitatea ce va implica teatrul târgoviștean este un workshop de utilizarea artistică și expresivă a măștilor în teatru. În cadrul primei faze a workshopului ce se va realiza la Târgoviște, vor fi selectați o serie de actori români, ce ulterior, în a doua fază, vor pleca în Veneția unde se va realiza o producție plurilingvistică a spectacolului Neguțătorul din Veneția”, împreună actori italieni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial