4 mai 2024

Tătărani – Mic şi rău! Ce i-a făcut vecinei

61854082.jpgPrincipalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o gospodărie, identificat cu operativitate de poliţişti

Ieri, 14 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au fost sesizați de o femeie de 67 de ani, din Tătărani, cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri din gospodărie.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 16 ani, din localitate.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în ziua de 13 ianuarie a.c., ar fi pătruns în gospodăria persoanei vătămate și ar fi sustras material lemnos și mai multe țevi metalice.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

rutiInfracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

În noaptea de 14/15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au depistat un tânăr de 25 de ani, din Pietrari, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, alți 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Din verificări a reieșit că unul dintre autovehicule nu era înmatriculat în circulație, potrivit legii.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_lemnelDelictele silvice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

În ziele de 13 și 14 ianuarie a.c., poliţiştii dâmbovițeni au continuat să acţioneze pentru depistarea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din Pucioasa, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.250 de lei și a fost confiscat aproape 1 m³ de material lemnos transportat ilegal.

De asemenea, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au surprins în flagrant un bărbat din Dragodana, în timp ce tăia ilegal arbori dintr-o pădure proprietate privată, cu scopul de a-i sustrage.

Un alt bărbat este cercetat de polițiștii din Vulcana Pandele, după ce a sustras 2.61 m³ de material lemnos dintr-o pădure din localitate

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

www.mariusbuga.ro_images_puscaaCercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

 În ziua de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat de 68 de ani, din Lucieni, în timp ce deținea o armă neletală supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma descoperită și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

Stimaţi cetăţeni,

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

  • Fişă medicală;

  • Cazier judiciar;

  • Avizul psihologic;

  • O fotografie color 3×4 cm;

  • Copie xerox C.I.;

  • Copie xerox permis de arma;

  • Copie xerox permis de vânătoare.

polei-gheataCIRCULAȚI CU ATENȚIE, ÎN CONDIŢII DE IARNĂ!

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, în condiții de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial