Dum. sept. 8th, 2024

Nu doar preşedintele Ciprian Iugulescu apare doar cu numele la CSM Târgovişte, mai nou nici tehnicianul elen nu mai este de găsit de trei zile la antrenamentele echipei de baschet ❚ Site-ul lovewomensbaskett.com, citat de totalbaschet.ro, a notat că antrenorul grec a ales în cele din urmă să plece de la Târgovişte, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă echipa ❚ “Tocmai astăzi am băut o cafea cu antrenorul grec în Târgovişte. Vom termina cu bine sezonul din punct de vedere financiar, mai mult decât atât, o să ne atingem toate obiectivele care ni le-am propus”, a precizat primarul-preşedinte Gabriel Boriga pentru totalbaschet.ro ❚ “Dikeoulakos a plecat astăzi (n.r. ieri) în Grecia şi nu am idee dacă se mai întoarce la echipă. Noi, ceilalţi greci, am rămas aici, avem contracte de onorat”, ne-a transmis la antrenamentul de aseară fizioterapeutul Christos Poulis ❚ La ultimul antrenament, condus de Florin Nini, au fost prezente 12 jucătoare, inclusiv Jillian Robbins, Ivanka Matic şi Milka Miljkovic, revenite la echipă ceva mai târziu ❚ Marea problemă a celor de la CSM Târgovişte o reprezintă completarea bugetului pentru continuarea sezonului, în condiţiile în care majoritatea USL-PP-DD din CLM nu va mai aloca nici un ban clubului prezidat de Ciprian Iugulescu, aşa cum a anunţat prin vocea liderului Cristian Stan ❚ Fără bani publici, nu doar echipa de baschet este în pericol, ci toate celelalte secţii ale clubului

Începută după ultimul meci susţinut de CSM Târgovişte în Euroligă, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, telenovela cu plecarea antrenorului grec Giorgios Dikeoulakos se tot prelungeşte, încât nici acum nu se ştie sigur dacă acesta mai pregăteşte formaţia locală. Cert este că nu a condus nici măcar un antrenament de la reunirea lotului, consumată pe 3 ianuarie, asistând de pe margine la câteva şedinţe de pregătire.

În ultimele trei zile nici măcar nu a mai apărut pe la sală, iar site-ul lovewomensbaskett.com, citat de totalbaschet.ro, a notat că tehnicianul grec a ales în cele din urmă să plece de la Târgovişte, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă echipa, locul său fiind luat de fostul antrenor secund, Florin Nini.

“Dikeoulakos a plecat astăzi (n.r. ieri) în Grecia şi nu am idee dacă se mai întoarce la echipă. Ştiu că a vorbit cu Olga Masilionene (team manager) şi cu Ciprian Iugulescu (preşedinte), aflaţi mai multe de la ei. Noi, ceilalţi greci, am rămas aici, avem contracte de onorat”, ne-a transmis la antrenamentul de aseară fizioterapeutul Christos Poulis.

Jucătoarele s-au obişnuit însă cu ideea că Florin Nini este noul antrenor principal, ajutat de staff-ul lui Dikeoulakos, format din “secundul” Paralakis, preparatorul fizic Lithopoulos şi fizioterapeutul Poulis.

Dikeoulakos a plecat ieri în Grecia

Interesant este că primarul Gabriel Boriga a declarat pentru site-ul totalbaschet, care îl prezintă ca fiind preşedintele clubului, că Dikeoulakos a rămas în continuare la Târgovişte.

“Tocmai astăzi am băut o cafea cu antrenorul grec în Târgovişte. Vom termina cu bine sezonul din punct de vedere financiar, mai mult decât atât, o să ne atingem toate obiectivele care ni le-am propus”.

Chiar şi Florin Nini ne-a transmis la antrenamentul de ieri că toţi grecii au rămas la echipă, însă tocmai pe Giorgios Dikeoulakos nu l-am văzut, fiind foarte mici şansele de a apărea astăzi pe banca tehnică, la meciul de cupă cu Danzio Timişoara.

“Am văzut şi eu ce a spus George despre mine în ziar, însă nu vreau să comentez şi nici să intru în vreun joc. Dimpotrivă, mie mi-a transmis că altcineva îl influenţează în rău la primar”, a completat Nini.

Nu e exclus ca Dikeoulakos să primească o parte din banii stipulaţi în contractul valabil până în vara lui 2014 şi să accepte anularea înţelegerii. Sursele noastre spun că salariul său anual la CSM Târgovişte s-ar ridica la aproximativ 200.000 de euro. Sună însă ciudat ca Dikeoulakos să plece, dar să rămână ceilalţi trei greci, pe care i-a adus chiar el la Târgovişte.

Patru americance, doar două în Euroligă

La antrenamentul de aseară au fost prezente 12 jucătoare, inclusiv Jillian Robbins, Ivanka Matic şi Milka Miljkovic, revenite la echipă ceva mai târziu. Nu am văzut-o, în schimb, pe Florina Paşcalău, în continuare accidentată, aşa cum a fost şi transferată. În acest moment, în lot sunt patru americance, Robbins, Ajavon, Davis şi Walker, însă numai două pot fi folosite în Euroligă, probabil primele.

În aceste condiţii, lista pentru meciurile europene va cuprinde maxim 10 sportive, printre ele Romina Filip şi Andreea Huţanu, evaluate cu mult sub nivelul competiţiei, în condiţiile în care Claudia Pop abia a revenit după o accidentare. Dacă CSM nu mai transferă nimic, va avea serios de tras pentru a-şi îndeplini toate obiectivele, aşa cum promite primarul-preşedinte Gabriel Boriga. Lotul pare subţire numeric, poate şi valoric, pentru ca echipa să reziste pe trei fronturi, campionat, cupă şi Euroligă.

CSM Târgovişte, fără bani publici?

Marea problemă a celor de la CSM Târgovişte o reprezintă completarea bugetului pentru continuarea sezonului, în condiţiile în care majoritatea USL-PP-DD din CLM nu va mai aloca nici un ban clubului prezidat de Ciprian Iugulescu, aşa cum a anunţat prin vocea liderului Cristian Stan. Revoltaţi de faptul că Iugulescu refuză să justifice sutele de miliarde cheltuite în ultimii ani din bani publici, evitând să pună la dispoziţia comisiei de analiză şi control a CLM documentele solicitate, consilierii locali nu vor să mai ofere sprijin financiar Clubului Sportiv Municipal, în special echipei de baschet.

Cum preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat încă de la bun început că CJ Dâmboviţa nu va aloca nici un ban echipei de baschet, devine interesant cine va susţine financiar activitatea acesteia. Ar fi bine să apară un ajutor consistent din partea sponsorilor sau poate că unii au pus la ciorap bani şi pentru zile negre.

Atmosfera încărcată de tensiuni s-ar linişti foarte mult, dacă primarul Boriga l-ar schimba pe Ciprian Iugulescu din funcţia de preşedinte al CSM Târgovişte, probabil cea mai bună soluţie pentru viitorul clubului şi al echipei. Altfel, tensiunile se vor prelungi la nesfârşit, cu efecte ce ar putea să-i dăuneze şi mai mult lui Iugulescu. Fără bani publici, nu doar echipa de baschet este în pericol, ci toate celelalte secţii ale clubului.

Costin Mihai