24 aprilie 2024
Târgovişte: Sediul Ordinului Arhitecţilor – Filiala Muntenia, de 5 stele!

Târgovişte: Sediul Ordinului Arhitecţilor – Filiala Muntenia, de 5 stele!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost prezent, la Târgovişte, la evenimentul de inaugurare a sediului Ordinului Arhitecţilor – Filiala Teritorială Muntenia Vest, care gestionează activitatea tuturor arhitecţilor din judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu.

Au participat preşedintele filialei – Dumitru Barbu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România – Şerban Ţigănuş, primarul municipiului Târgovişte – Gabriel Boriga, arhitecţi din judeţele amintite.

Adrian Ţuţuianu: Este o mare bucurie pentru mine să particip astăzi la inaugurarea unui sediu regional al Ordinului Arhitecţilor.

Am un mare respect pentru meseria dumneavoastră şi spun asta nu pentru că mă aflu în casa dumneavoastră, ci pentru că puteţi să ne faceţi viaţa tuturor mai frumoasă prin ceea ce creaţi.

Este o muncă cu totul specială, o muncă pe care o pot face numai oamenii cu multă inteligenţă, dar şi cu mult har de la Dumnezeu.

Şerban Ţigănuş: Vreau să răspund la întrebarea evidentă care trebuie pusă, anume:

De ce a fost făcută această casă? Nu ca să se întâlnească arhitecţii între ei, nu ca să scape de o chirie, ci a fost făcută cu un scop foarte precis: este, dacă vreţi, un fel de zonă liberă, un loc în care îşi propun să se întâlnească cu cei care construiesc oraşul, cu cei de care depinde oraşul, cei care au nevoie de arhitecţi. Eu aşa văd acest loc şi sper din tot sufletul să fie folosit ca atare.

La rândul său, preşedintele filialei teritoriale – arhitectul Dumitru Barbu a mulţumit tuturor celor care au muncit la edificarea acestui obiectiv, care înglobează o creaţie arhitecturală într-o zonă istorică protejată şi corespunde cerinţelor de construire într-un astfel de spaţiu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial