24 aprilie 2024
Târgovişte – Prietenii pompierilor, competiţie între elevi

Târgovişte – Prietenii pompierilor, competiţie între elevi

În perioada 30 – 31 mai 2013, la Liceul tehnologic „Nicolae Mihăescu” din Municipiul Târgovişte se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița.

Programul concursului:

– joi – 30 mai 2013, ora 10:00 – echipaje fete;

– vineri – 31 mai 2013, ora 10:00 – echipaje băieţi.

Fiecare echipaj este format din zece elevi, băieţi şi fete, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani.

Concursul va consta în trei probe: una teoretică și două practice practice (“Pista de îndemânare peste obstacole” și “Ștafeta de 400 de metri cu obstacole”).

Proba teroretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. La proba practică, elevii trebuie să-şi arate îndemânarea şi viteza, la pista cu obstacole şi ştafeta de 400 metri, tot cu obstacole.

Această competiție are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral – volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial