19 aprilie 2024
Târgovişte – Dar din dar pentru 85 de copii sărmani

Târgovişte – Dar din dar pentru 85 de copii sărmani

Acţiuni filantropice pascale în Arhiepiscopia Târgoviştei

În apropierea sãrbãtorii Învierii Domnului, Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a oferit, vineri 26 aprilie 2013, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, daruri la 85 de copii de la Complexul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” din Târgovişte, constând, în articole vestimentare sportive.

La momentul social-filantropic au participat: domnul Lect. univ. dr. Adrian ȚUȚUIANU, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (C.J.D.), doamna Cristiana BUCUR, Director al Direcţiei Generale Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, alături de alți ostenitori ai instituției noastre.

Manifestarea a fost deschisă de cuvântul de binecuvântare și învățătură al Înaltpreasfinției Sale, urmat, apoi, de cuvântul președintelui C.J.D., după care s-au intonat câteva imne religioase specifice Postului Mare. În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit a reliefat importanța sărbătorii Învierii Domnului pentru viața noastră de credință, precum și necesitatea intensificării, în această perioadă, dominată de criză, a grijii față de aproapele nostru, aflat în nevoi, ca semn al solidarității și al iubirii creștine.

Menționăm că, în această perioadă, așa cum este tradiția în Eparhia noastră, Centrul nostru Eparhial, dar și parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, organizeazã numeroase acţiuni filantropice și caritative, ca mărturie a misiunii sociale a Bisericii noastre și a iubirii față de semenii noștri.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial