vin. dec. 27th, 2024

CONTROL LA COMERCIANŢII DE BIJUTERII!

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 4400 de grame de bijuterii, confecţionate din aur şi argint

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor vamale şi a respectării legislaţiei privind deţinerea şi comercializarea de metale şi pietre preţioase.

În urma verificărilor la o societate comercială, poliţiştii au depistat 752 de grame de bijuterii din aur, în valoare de 116.573, 95 de lei, 3172,73 grame bijuterii din argint, a căror valoare însumează 41.245,49 de lei precum şi 130 de modele de verighete, cu o greutate de 548 de grame, din metal comun de culoare galben şi alb, pentru care administratorii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Totodată, cu ocazia verificării, poliţiştii au stabilit că nu există documente justificative privind marcarea cu marca proprie de garanţie a bijuteriilor.

Pe numele celor doi admnistratori ai societăţii, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped de art. 207 din Legea 86/2006 şi art. 9 lit b din Legea 241/2005, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 12 000 lei, în urma unor controale la mai multe unităţi economice din mediul rural

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti – Formaţiunea de Investigarea Fraudelor au efectuat o acţiune pe linia respectării regulilor de comerţ la unităţile comerciale de pe raza localităţilor Ulieşti şi Petreşti.

Cu această ocazie, au fost verificaţi 9 agenţi economici, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12000 lei, în conformitate cu prevederile legii 12/1990 R.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au acţionat în intervalul 10:00-14:00, împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Ialomicioara, pe linie de silvicultură. Cu această ocazie, poliţiştii l-au depistat pe numitul T.I., din localitatea Moroieni, în timp ce transporta într-o autoutilitară cantitatea de 500 de kilograme de cetină, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că respectiva cantitate de cetină fusese sustrasă din Fondul Forestier Naţional.

Pe D.N 7 a fost depistat numitul S.F, de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere reţinut în vederea suspendării. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis (OUG 195/2002, republicată).

CAMPANIA DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINŢE „NU-ŢI SCĂPA CASA DIN OCHI” Poliţiştii dâmboviţeni au lansat campania de prevenire „NU-ŢI SCĂPA CASA DIN OCHI”, distribuind totodată700 de pliante cu mesajul campaniei

În baza unui protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări, poliţiştii dâmboviţeni au iniţiat astăzi Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Nu-ţi scăpa casa din ochi” ce are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Campania se derulează la nivel naţional în perioada mai – iulie 2013, având drept grup ţintă proprietarii de locuinţe şi apartamente din mediul urban şi rural.

Furtul reprezintă una dintre cele mai importante grupe de infracţiuni, deţinând ponderea din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, sesizate în anul 2012 (8651 infracţiuni contra patrimoniului, din care 5868 furturi).

Comparativ cu anul 2011, se constată o crestere cu 122 a numărului infracţiunilor de furt, de la 5746 în anul 2011, la 5868 în 2012.

În ceea ce priveşte mediul de comitere, în anul 2012, în mediul urban s-au comis 2128 infracţiuni de furt, iar în mediul rural 3740, observându-se că zona cu risc mai ridicat din punct de vedere al furturilor este cea rurală.

Cu privire la categoriile de furt, ponderea o deţin furturile din locuinţă – 557, urmate de cele din societăţi comerciale – 365, furturile din auto – 233, furturile de animale – 148, furturile de componente din exteriorul auto – 129, furturile personale – 55, furturile de auto – 53.