29 martie 2024
Târgovişte – Campania Cultură pentru Pace

Târgovişte – Campania Cultură pentru Pace

Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște în parteneriat cu What s Up Youth (WupY) Association lansează Campania Cultură pentru Pace. În cadrul acesteia, în data de 21 septembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Păcii, în mai multe state din lume s-au organizat simultan activităţi culturale pentru tineri.

Sub motto-ul Violenţa poate distruge sau lua vieţi. Să creăm împreună o lume în care să domnească pacea!, vineri, 21 septembrie, începând cu ora 14, 30, trupa de teatru forum a Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine a susţinut la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa o reprezentaţie de teatru social având drept tema consecinţele nefaste ale conflictelor armate. Publicul s-a constituit din elevi de liceu şi reprezentanţi ai societăţii civile care, împreună, au încercat să găsească soluţii pentru a schimba în bine viaţa personajului principal.

Pentru a sensibiliza şi mai tare comunitatea, înainte de începerea piesei, voluntarii Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine şi ai Centrului EUROPE DIRECT au împărţit publicului prezent mesaje pacifiste. Acestea au rolul de a le trezi spiritul civic şi dorinţa de implicare pentru o societate mai bună şi mai unită.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial