25 aprilie 2024
Târgovişte: Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos!

Târgovişte: Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos!

Arta îl aduce pe om mai aproape de frumos, îi oferă posibilitatea să creeze frumosul, să-l descopere sub aspecte noi.

În acest fel, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte în parteneriat cu Şcoala “Vasile Cârlova” din Târgovişte organizează activitatea educativă “Despre culori – amestecurile” , ce va avea loc în data de 18 – 19 iunie 2012, începând cu ora 10.00, la Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu” din Târgovişte.

Aceasta face parte din proiectul de parteneriat educaţional derulat pe parcursul anului şcolar 2011-2012 de instituţia muzeală şi Şcoala “Vasile Cârlova”.

Activitatea constă în cunoaşterea si utilizarea materialelor şi tehnicilor de lucru specifice activităţilor de educaţie plastică; cunoaşterea culorilor primare, a culorilor secundare şi a nonculorilor; dezvoltarea capacităţii creatoare a copiilor prin realizarea unor titirezi din materiale rudimentare.

Scopul acestei activităţi pe lângă cel instructiv-educativ, este de conturare a personalităţii umane, la formarea şi cultivarea gustului pentru frumos, oferind şcolarului posibilitatea stimulării câmpului emoţional tonic, ei fiind oricum atraşi de culoare, de diversitatea tehnicilor de lucru, prin care îşi pot dovedi spontaneitatea, creativitatea, pot da frâu liber imaginaţiei şi fanteziei lor.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial