3 mai 2024
Târgovişte – A confundat volanul… cu barul! Vezi în ce hal l-au prins şofând

Târgovişte – A confundat volanul… cu barul! Vezi în ce hal l-au prins şofând

Tânăr de 24 de ani, depistat de poliţişti în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de numitul P.M., de 24 de ani, din localitate.

Poliţiştii au procedat la testarea tânărului cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia şoferilor în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

 Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere;

 Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani;

 De asemenea, pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie;

 Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani;

 În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Operaţiunile comerciale din domeniul panificaţiei, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni !

48 de polițiști, din care 21 specializaţi în investigare a fraudelor, 11 de ordine publică, 12 de la rutieră şi 4 din cadrul structurilor de poliţie transporturi, au efectuat 89 de controale în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Poliţiştii au verificat atât documentele care însoțesc transporturile, cu privire la concordanța datelor înscrise în ele, existența firmelor menționate în documente, precum și evidențierea în actele contabile ale societăților comerciale a tranzacțiilor efectuate, de la producător la beneficiarul final.

Controalele au vizat 41 de societăți comerciale, 19 persoane fizice, fiind verificate și peste 30 de mijloace de transport.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 10 infracțiuni şi aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10 220 de lei.

Ca și măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării produse cerealiere şi de panificaţie, a căror valoare se ridică la peste 6000 de lei.

Totodată, poliţiştii au procedat la indisponibilizarea a unui autovehicul, conform prevederilor OUG 93/2009.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial