28 aprilie 2024

Târgoviştea, datoare 22 de milioane de lei dacă nu continuă lucrările la centură!

centurat„Vreau să menţionez că proiectul privind Centura Municipiului Târgovişte este un proiect care urmează să-l finalizăm până la data de 31.12.2018, ca dată maximă stabilită de instrucţiunea POR nr.144/2015. Este un proiect care s-a expertizat, pentru care s-a refăcut proiectarea, fiind în situaţia de a aproba noi indicatori economici astfel încât să putem demara cât mai repede şi licitaţia pentru execuţia de lucrări.

Eu consider că nu s-au înţeles foarte bine nişte lucruri atât la Complexul de Nataţie cât şi la Centura Târgoviştei. Sunt două lucruri foarte clare – ori ne asumăm răspunderea să finalizăm aceste proiecte, ori le blocăm, nu cred că există cale de mijloc. Dacă blocăm proiectul privind centura municipiului, dăm înapoi 22 milioane lei şi nu-l mai continuăm.

Consider că a fost de datoria noastră, a executivului, să semnăm acele acte adiţionale la contractele de finanţare, acte adiţionale care asigură în acest moment cadrul juridic pentru a putea continua cele două proiecte. Centura oraşului este un proiect foarte important cu 15 km de străzi şi trotuare, 14 km de canalizare, câteva mii de guri de scurgere, câteva sute de cămine de vizitare. Cei care au fost în CL trecut cunosc foarte bine acest proiect.

Vreau să se consemneze în Procesul-Verbal de şedinţă ceea ce am spus eu, pentru că mi se pare foarte important să înţelegem cu toţii despre ce este vorba. Este un proiect pe care l-am preluat, pe care l-a avut în gestiune şi d-nul Prisăcaru, pe care iată că îl vom finaliza până la 31.12.2018, dacă, sigur, CL va dori acest lucru.

Restituirea unei sume importante de bani din bugetul public nu reprezintă sub nici o formă o alternativă în acest moment”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial