22 mai 2024
Târgoviște – Trofeul Coresi – “Stop accidentelor de circulație! Viața are prioritate!”

Târgoviște – Trofeul Coresi – “Stop accidentelor de circulație! Viața are prioritate!”

coresiCOMUNICAT DE PRESĂ

Concursul interjudețean TROFEUL CORESI

Poliţiştii de la rutieră și structura de prevenire a criminalității, în colaborare cu reprezentanții Școlii Gimnaziale „Coresi” Târgoviște, au organizat concursul interjudețean TROFEUL CORESI, ajuns la cea de a XX-a ediție.

Activitatea s-a realizat și cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R, al autorităților publice locale, precum și cu cel al altor colaboratori, dintre care amintim Filiala Crucii Roșii Dâmbovița, Automobil Club Român, Corpul Național al Polițiștilor.

Competiția are la bază un program-parteneriat de prevenire și combaterea a accidentelor de circulație în rândul elevilor și beneficiază de o finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Dâmbovița.

Mesajul concursului este “Stop accidentelor de circulație! Viața are prioritate!”, iar motto-ul “Votați bicicleta, votați un oraș mai curat! Bicicleta este mai economică, nu poluează, te menține în formă, mai sănătos și reduce aglomerarea în trafic”.

Prin intermediul acestei activități, se urmărește formarea unui comportament responsabil printre școlari, bazat pe cunoașterea și punerea în aplicare a regulilor de circulație.

În cadrul concursului, 18 echipaje din județele Dâmbovița, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Călărași, Cluj, Maramureș, Vaslui, Bihor, Mureș, Teleorman, Galați, Giurgiu, Tulcea și Bacău și-au testat cunoștințele pe linie de circulație rutieră și îndemânarea în utilizarea biciclete.

Și depanarea bicicletei a constituit o probă a concursului.

După parcurgerea tuturor probelor, „Trofeul Coresi” și-a desemnat câștigătorii, primele trei locuri fiind adjudecate de Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște, Școala” Nichifor Ludovig” Niculițel, jud. Tulcea și Școala Gimnazială nr.1 „Gherla”, jud. Cluj.

Ca de fiecare dată, toți participanţii au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial