29 martie 2024
Târgovişte – Tichete sociale pentru grădiniţă!

Târgovişte – Tichete sociale pentru grădiniţă!

primarieComunicat de presă

În ciuda încercărilor insistente de a umple cu zgomot spațiul public, în ciuda acuzațiilor fără suport și a calomniilor fără oprire, Primăria Târgoviște continuă eforturile de a veni în sprijinul locuitorilor municipiului.

Consilierii locali (cei care au înțeles responsabilitatea subiectului și nu au părăsit ședința) au adoptat astăzi două proiecte de hotărâre care îi vor interesa pe târgovișteni mai mult decât lamentările unor politicieni. Astfel, au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță.

În primul caz, vorbim de punerea în practică a celei mai importante decizii de relaxare fiscală din istoria municipiului Târgoviște. Astfel, pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidențiate în declarația de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie – iunie 2015 și 1.050 lei pentru iulie – decembrie 2015).

Aceeași procedură este valabilă și pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere și declarație de venituri se găsesc la Primăria Târgoviște Taxe și Impozite.

Cel de-al doilea proiect adoptat astăzi vine să stimuleze participarea în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate. Vor fi acordate tichete sociale pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lunar copiilor cu vârste între 3-6 ani, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (284 lei).

Sunt două proiecte prin care Primăria Târgoviște vine în sprijinul cetățenilor, așa cum o administrație responsabilă trebuie să facă. Este pentru prima dată în municipiu când oferim politici publice de protecție socială reală, și nu doar promisiuni abandonate.

Cred și sper în colaborarea tuturor consilierilor municipali pentru implementarea, în continuare, a acestor acțiuni. Nu sunt ambiții personale, nu sunt interese marginale, ci fapte concrete care se întâmplă. Mi-ar plăcea să cred că ne dorim cu toții un municipiu care-și tratează cu respect și corectitudine locuitorii. Altfel, ne vom separa în continuare: unii făcând ca aceste lucruri să se realizeze, iar alții vorbind la televizor despre ce-și închipuie.

P. Primar

Daniel Cristian Stan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial