Dum. sept. 8th, 2024

Bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj și lovire sau alte violențe, arestați preventiv pentru 30 de zile

La data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au pus în executare trei mandate de aducere emise pe numele unor bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 42 de ani, persoanele respective fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

Cei trei sunt cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și șantaj.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a rezultat că, în cursul serii de 25 iunie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe strada Constantin Brâncoveanu din municipiul Târgoviște, un bărbat de 34 de ani ar fi fost agresat fizic, dar și cu obiecte contondente (posibil sticlă) de către cei trei bărbați.

Cei trei l-ar fi agresat fizic pe bărbat pentru a îl constrânge să returneze 500 de lei, bani pe care i-ar fi obținut cu titlu de împrumut.

În urma agresiunii, persoana vătămată a fost examinată medico-legal, stabilindu-se că prezintă leziuni traumatice ce necesită mai multe zile de îngrijire medicală.

Bănuiții au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ieri, 11 iulie, au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: IPJ Dâmbovița