25 aprilie 2024
Târgovişte – „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”

Târgovişte – „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”

confComunicat de presă

Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște a găzduit deschiderea unui eveniment academic de înaltă ținută. Este vorba despre cea de-a XI-a ediție a Conferinţei Internaţionale cu tema „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane” .

Acţiunea are loc pe parcursul a două zile (12 și 13 iunie), organizatorii fiind Universitatea „Valahia” – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Centrul de Cercetări în Ştiinţe Sociale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

La deschiderea evenimentului au participat: academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, membru al Academiei Române, academician Ion Dogaru, membru al Academiei Române, Ovidiu Predescu, directorul revistei ”Dreptul”, Adrian Ţuţuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Livia Mocanu, decanul Facultăţii de Drept, numeroși invitaţi din ţară şi din străinătate. Conferința se desfășoară cu participarea reprezentanților din partea mai multor universităţi din țară și străinătate: Universitatea Bucureşti, Universitatea din Piteşti, Universidad Castilla la Mancha (Spania), Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania), Universidad Burgos (Spania), Universite Littoral Cote d’Opale (Franţa) și Universitatea Autonomă a Statului Morelos (Mexic).

În cadrul primei părți a conferinţei titlul de Doctor Honoris Causa le-a fost acordat profesorilor universitari Mircea Duţu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, şi Marilena Uliescu, membru de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu”.

În discursul său, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița s-a declarat în favoarea sprijinirii învățământului universitar, întrucât un mediu academic sănătos și solid este premisa unei țări capabile de a înainta pe drumul dezvoltării.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: ”Mă adresez în primul rând în calitate de Președinte al Consiliului Județean. Am înțeles și este util ca administrația publică județeană să fie aproape de Universitatea Valahia din municipiul Târgoviște, alături de facultățile din cadrul universității, pentru că ele dau personalitate și consistență administrației publice județene și celei locale. Faptul că, la Târgoviște, avem o universitate cu prestigiu, cu 8.000 de studenți, este un lucru bun pentru comunitatea locală. Suntem la cea de-a 11-a ediție, ultimele 3 fiind susținute financiar și de CJD. Vă urez tuturor bun venit în județul Dâmbovița și în municipiul Târgoviște! Am încercat, prin broșura oferită participanților, să trezim interesul despre Târgoviște, pentru că au ce vedea, este un oraș cu o amprenta culturală, istorică specială. În calitate de cadru didactic la Universitatea Valahia, Facultatea de Drept, vreau să subliniez în primul rând că suntem la o manifestare științifică de tradiție, iar în al doilea rând remarc și eu participarea deosebită a unor universități de prestigiu din țară și din străinătate. Este remarcabilă prezența unor personalități care s-au remarcat în activitateade cercetare științifică. În al treilea rând, este îmbucurător numărul mare de comunicări științifice pe probleme care sunt de mare actualitate pentru societatea românească și nu numai (…) Închei prin a-i felicita pe toți cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, colegi de-ai noștri, care sunt permanent preocupați de creșterea calității educației în Facultatea de Drept și în Universitate! Urez succes tuturor participanților! Vă asigur că vă voi fi alături, în calitate de președinte al Consiliului Județean, la toate manifestările organizate de Universitatea Valahia din Târgoviște pentru continua dezvoltare și creare de baze materiale la nivelul secolului în care trăim.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial