18 septembrie 2021
Târgovişte şi Găeşti – Dar din dar. Şi oamenii fac minuni

Târgovişte şi Găeşti – Dar din dar. Şi oamenii fac minuni

darCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în Eparhia noastră, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, s-au derulat mai multe proiecte social-filantropice.
Astfel,  miercuri, 8 aprilie 2015, voluntari de la Colegiul Național Constantin Carabella din Târgoviște au venit în sprijinul  unor familii defavorizate din municipiul Târgoviște, oferindu-le daruri pascale, constând din haine, alimente și dulciuri, în cadrul proiectului Centrului nostru Eparhial Dar din dar se face raiul, care continuă frumoasa tradiție a parteneriatului dintre instituția de învățământ mai sus menționată și Eparhia noastră. Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviștei și Birourile de asistență socială de la protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud au sprijinit acțiunea voluntarilor cu câte o donație în alimente, selectând beneficiarii aflați în evidențele lor.
De asemenea, în aceste zile, în 20 de parohii din Eparhia noastră se derulează proiecte misionare, social-filantropice și educaționale, finanțate de Centrul nostru Eparhial prin intermediulFondului Pastoral Eparhial, constituit în cadrul  programului eparhial de întrajutorare parohială intitulatPăstorul cel Bun. Proiectele derulate la parohii au drept beneficiari grupurile sociale defavorizate, precum copii, familii monoparentale sau cu mulți copii, și persoane vârstnice.
Deținuții de la Penitenciarele Mărgineni și Găești au primit, prin intermediul protopopiatelor Târgoviște Sud și Găești, daruri pascale, fiind vizitați de protoiereii celor două instituții mai sus amintite, alături de preoți din parohiile de jurisdicție. Cu acest prilej, a fost explicată semnificația Învierii Domnului de către protoiereii celor două protopopiate.
Amintim că, în aceste zile, în foarte multe parohii din Eparhia noastră se derulează acțiuni social-filantropice pascale, ce au ca scop împărtășirea bucuriei Învierii Domnului, prin intermediul sprijinului material direct, unor persoane aflate în nevoie.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial