28 martie 2024
Târgovişte: Şcoala Altfel, ziua I, întâlnire poliţişti – liceeni

Târgovişte: Şcoala Altfel, ziua I, întâlnire poliţişti – liceeni

scoalaalCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii din Dâmboviţa, alături de copii şi tineri, în prima zi din Săptămâna ,,ŞCOALA ALTFEL”

În perioada 6-10 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa participă la activităţi cuprinse în cadrul Programului Naţional “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, poliţiştii şi-au programat întâlniri informativ – preventive atât în rândul preşcolarilor cât şi printre elevii de gimnaziu şi liceeni.

Activităţile au debutat astăzi, 06 aprilie a.c., la sediul Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, când poliţiştii de prevenire au oferit preşcolarilor şi elevilor informaţii privind activitatea poliţiei, prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor.

Prin discuţiile purtate cu poliţiştii, copiii au descoperit tipurile de comportament care trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile.

De asemenea, aceştia au fost sfătuiţi să nu se lase antrenaţi sau încurajaţi, indiferent de „recompensa” pe care o vor primi, să comită fapte pe care mai târziu le-ar regreta.

Activităţile au continuat cu prezentarea Proiectului Educaţional „ CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL ! ”, derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Fundaţia Collegium XXI, program ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare a tinerilor cu privire la necesitatea şi importanţa protejării patrimoniului cultural naţional.

Au fost dezbătute teme precum: simboluri identitare unice, ce ne reprezintă ţara, noţiunea de patrimoniu cultural naţional, gestionarii patrimoniului cultural naţional şi instituţiile care protejează acest patrimoniu, prevederi legale şi măsuri de aplicare a acestora.

Pentru reducerea riscului de implicare a micilor participanţi la trafic în accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri au fost prezenţi printre preşcolari şi elevi, prilej cu are le-au explicat regulilde circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi a semnalelor poliţiştilor rutieri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial