25 aprilie 2024

Târgoviște – Păcălită prim metoda “Pomana”

jefu2Atenție la înșelăciuni ! Nu vă lăsați păcăliți! Infractorii folosesc diverse metode pentru a vă aborda și pentru a pătrunde în locuința dumneavoastră!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de o femeie de 74 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înșelată.

Din cercetări a reieșit că în cursul aceleiași zile, partea vătămată ar fi fost abordată pe stradă de o tânără care purta doliu și, sub pretextul oferirii unei pomeni, ar fi pătruns în locuința acesteia și i-ar fi sustras 6.500 de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea bănuitei şi recuperarea prejudiciului.

Pentru siguranța dumneavoastră și a bunurilor deținute, nu invitați persoane necunoscute în locuință.

În cazul metodei “Pomana”, vizitatorii, îmbrăcați în haine de doliu, închise la culoare, se prezintă la uşă cu produse alimentare pe care pretind că le oferă pentru pomenirea unor morţi.

De obicei, infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceştia mizează pe empatia și credulitatea victimei.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de înșelăciuni, polițiștii vă recomandă:

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Păstraţi banii, valorile și documentele în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavostră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane.

Analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi puneţi cât mai multe întrebări pentru a verifica veridicitatea lor.

Rețineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează.

În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracțiuni, adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112 în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori șansele ca infractorul să fie identificat și prejudiciul recuperat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial