2 mai 2024
Târgovişte – Olimpiada Națională Corală.  Au participat 20 de coruri din întreaga țară

Târgovişte – Olimpiada Națională Corală. Au participat 20 de coruri din întreaga țară

cor-tgvÎn perioada 4-6 mai 2017, la Târgoviște, s-a desfășurat Olimpiada Națională Corală, la care au participat 20 de coruri din întreaga țară, calificate la cele trei secțiuni de concurs: Licee de Artă, Licee Teoretice și Seminarii Teologice.
   Înaltpreasfințitul Părinte NIFON, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei și Președinte de Onoare al Juriului, a apreciat în mesajul de deschidere că „această manifestare spiritual-culturală, reprezintă o oportunitate de a da mărturie despre frumusețea și sensibilitatea artistică a muzicii corale, adevărat instrument de mediatizare a valorilor fundamentale ale ființei umane, așa cum au fost ele înscrise de Creator în firea omului”.
După evoluția muzicală din timpul concursului, toți participanții au avut oportunitatea de a vizita Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, dar și Mânăstirile și Muzeele Stelea și Dealu, recent restaurate la inițiativa Înaltpreasfinției Sale.
La Secțiunea Coruri de Seminarii Teologice, Premiul 1 a fost acordat Corului Seminarului Teologic din Târgoviște, dirijat de Dl. prof. drd. Florinel Ciprian Cazan, Premiul 2 – Liceului Teologic din Roman, iar Premiul 3 – Liceului Teologic Baptist din Arad. În cadrul festivității de premiere, din partea Înaltului Ierarh au fost oferite daruri tuturor participanților, precum și un Premiu Special, acordat Corului Seminarului Teologic din Slobozia.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial