3 mai 2024
Târgovişte: Marşul pentru viaţă

Târgovişte: Marşul pentru viaţă

PESTE 1.500 DE TINERI AU PARTICIPAT LA TÂRGOVIȘTE, LA CEA DE-A XIV-A EDIȚIE A MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Târgoviște, a avut loc sâmbătă, 30 martie 2024, sub genericul ”Construim împreună pentru viață!”, cea de-a XIV-a ediție a Marșului pentru Viață.

La eveniment au participat peste 1.500 de tineri, studenți ai Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cuprinsul Eparhiei noastre, alături de preoții lor, elevi de la școlile din oraș, însoțiți de profesori de Religie, dar și credincioși din Municipiul Târgoviște.

Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a inaugurat Marșul, în fața Catedralei Mitropolitane, prin rostirea unei rugăciuni, după care a dat citire mesajului Mitropolitului Nifon și s-a mers apoi în procesiune prin centrul fostei capitale muntene.

În mesajul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că „apărăm, promovăm și susținem viața pentru că ea este valoarea supremă pe care se sprijină toate celelalte valori ale societății noastre, iar voi, dragi tineri, sunteți cei care veți purta pe umerii voștri destinul Europei și al României de mâine și conștientizați, cu deosebită responsabilitate, importanța acestui demers… Nimeni, niciodată, nu are dreptul de a o lua ori de a o restrânge sau de a impieta cumva asupra ei. Existența umană este o valoare inviolabilă pe care trebuie să o apreciem și să o sprijinim. Mai cu seamă trebuie să avem în vedere dreptul la viață al ființei umane nenăscute, aflată în pântecele matern, care nu se poate apăra singură și care are nevoie de ajutorul nostru”.

Menționăm că Marșul pentru Viață a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și de Asociația Studenți pentru Viață, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE

ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON

CU PRILEJUL CELEI DE A XIV-A EDIȚII A

MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ

– „CONSTRUIM ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ” –

TÂRGOVIȘTE, 30 MARTIE 2024

Dragi tineri,

Vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi în număr atât de mare pentru a participa la Marșul pentru Viață, la Târgoviște, ca mărturie a angajamentului vostru de a susține viața, acest magnific și sacru dar al lui Dumnezeu.

​ Reafirmăm împreună, înaintea comunității noastre locale, că viața trebuie apărată și sprijinită deoarece este cel mai mare bun pe care l-am primit de la Dumnezeu și totodată reprezintă una din valorile lumii creștine care stau la baza civilizației euro-atlantice de astăzi.

​ Apărăm, promovăm și susținem viața pentru că ea este valoarea supremă pe care se sprijină toate celelalte valori ale societății noastre, iar voi, dragi tineri, sunteți cei care veți purta pe umerii voștri destinul Europei și al României de mâine și este necesar să conștientizați, cu deosebită responsabilitate, importanța acestui demers.

​ De fiecare dată când vorbim despre viață ne gândim cu respect și iubire la mamele noastre, simbol al vieții și totodată al grijii dumnezeiești față de noi. De altfel, nu întâmplător, acest marș se desfășoară în luna martie, timp binecuvântat ce are în centrul său Buna Vestire, sărbătoare care celebrează viața și libertatea umană, amintindu-ne, de fiecare dată, de impresionanta responsabilitate pe care o avem, și anume aceea de a promova și de a apăra viața.

Știm și afirmăm cu tărie că datorită faptului că numai Dumnezeu este Cel ce dăruiește și susține viața umană, nimeni, niciodată, nu are dreptul de a o lua ori de a o restrânge sau de a impieta cumva asupra ei. Existența umană este o valoare inviolabilă pe care trebuie să o apreciem și să o sprijinim. Mai cu seamă trebuie să avem în vedere dreptul la viață al ființei umane nenăscute, aflată în pântecele matern, care nu se poate apăra singură și care are nevoie de ajutorul nostru.

De fiecare dată, dragi tineri, participarea la Marșul pentru Viață reprezintă un gest mărturisitor de credință și de iubire, o modalitate de a ne manifesta credința și de a denunța crima de a fi contra vieții, a celor ce promovează acțiuni ce se situează contra acestui magnific dar dumnezeiesc.

Asupra tuturor celor ce ați oferit astăzi, comunității noastre locale, o mărturie frumoasă a credinței noastre, precum și un frumos semn de solidaritate și de speranță, invoc binecuvântarea Atotputernicului Dumnezeu, Izvorul vieții și al mântuirii noastre.

N I F O N,

Arhiepiscop și Mitropolit

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial