18 aprilie 2024
Târgovişte – Marş de protest pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Târgovişte – Marş de protest pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

mars-violentaCOMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU ELIMINAREA VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR

Abuzul psihic și fizic asupra femeii este des întâlnit în viața de zi cu zi în multe dintre statele lumii. De aceea, Organizația Națiunilor Unite a instituit pentru data de 25 noiembrie a fiecărui an, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

A devenit o tradiție ca în județul Dâmbovița, la inițiativa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, să fie marcată această zi printr-un“MARŞ DE PROTEST”, la care participă și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa), alături de alte instituţii din judeţ.

Această acţiune reprezintă o modalitate prin care se dorește atragerea atenției asupra faptului că noi toți trebuie să luăm atitudine, deoarece prin indiferenţă, încurajăm violenţa domestică.

Cu această ocazie, reamintim că alături de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, care oferă servicii specializate pentru persoanele cu domiciliul în Municipiul Târgoviște, instituţia noastră oferă sprijin victimelor violenţei domestice care au domiciliul în județul Dâmbovița.

În structura DGASPCDâmbovițafuncționează Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie, precum și alte servicii de consiliere și monitorizare pentru victimele violenței domestice și ale traficului de persoane.

Centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie, cu o capacitate de 15 persoane, asigură găzduirea, îngrijirea, precum şi reabilitarea şi reinserţia socială a victimelor violenţei în familie, cu următoarele servicii: consiliere psihologică, servicii adecvate de învăţare a deprinderilor de bază, programe educative, consiliere juridică, orientare şcolară şi profesională, precum și protecţia persoanelor aflate în dificultate pe o perioadă determinată de timp, pe baza unei evaluări detaliate, până la reintegrarea în familie, în familia lărgită sau în comunitate. Serviciile sunt oferite pentru o perioadă de 90 zile, iar în situații excepționale perioada poate fi prelungită până la 180 zile.

În anul 2017, au beneficiat de serviciile centrului un numar de 82 de persoane (femeicu copii) dintre care:43 beneficiari au fost reintegrați în familia naturală, 22 beneficiari au fost reintegrați în familia lărgită, 9 beneficiari au fost integrațiîn comunitate (chirie), iar 8persoane beneficiazăîn continuare de serviciile centrului.

Pe parcusul anului 2017, la instituția noastră s-au înregistrat și alte 7 sesizări, iar în urma evaluării cazurilor, victimele au refuzat să beneficieze de serviciile centrului, acestea fiind consiliate și informate cu privire la cauzele și consecințele violenței în familie și au fost identificate alte surse de suport (familia lărgită, comunitate).

Director general,

ing. Cristiana Bucur

Întocmit,

cons. Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial