28 aprilie 2024
Târgoviște: ISU a emis mesaj Ro-Alert. Pericol de inundații

Târgoviște: ISU a emis mesaj Ro-Alert. Pericol de inundații

Avertizare hidrologică 🟧COD PORTOCALIU🟧 valabilă până la ora 24:00 pentru râul Ialomița bazin amonte SH Moroeni și afluenții acestuia aval SH Moroeni – amonte SH Târgoviște.

Având în vedere avertizarea cod portocaliu emisă de Institutul National de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a fost transmis un mesaj de avertizare RO -Alert în vederea luării măsurilor de autoprotecție.

Recomandări ✅ ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor; ✅ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați traversarea râurilor prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora; ✅ construiți bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundație; ✅️ Dacă este necesară evacuarea, mergeți imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi. ✅️ Dacă ați fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare. ✅️ În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței. ✅️ Decuplează întrerupătorul general de energie electrică. Scoate aparatele electrice din priză. ✅️ Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă. ✅️ Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze. ✅️ Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial