26 aprilie 2024
Târgoviște – Festivalul AnimaȚie

Târgoviște – Festivalul AnimaȚie

animatieStartul poveștilor și al veștilor

Copilăria o carte nescrisă care așteaptă povești ce o vor crește întru Frumos.

Azi 1 iunie. De Ziua Copilului începe la Târgoviște Festivalul AnimaȚie. În Parcul Chindia, cum va străluci soarele, vor începe ateliere pentru construcție și mânuit păpuși, ateliere de modelaj de baloane și pictură pe față, care vor continua după-amiază cu jocuri interactive și concursuri. Spectacolele de teatru pentu copii, cu păpuși, marionete, dar și cu actori costumați vor face deliciul micilor spectatori: Rapunzel (Asociația C.R.E.A.S., regia: Daniel Burcea), Lolo și Bobo (Teatrul Tony Bulandra, un spectacol de Loredana Grigoriu), Întâmplările celor trei purceluși (Teatrul Tony Bulandra, regia: Gheorghe Balint).

Ziua 2 continuă în același ritm al veseliei și bunei-dispoziții. Spectacolele Trupei de teatru Animis, Zâne și vrăjitoare și Hai la joc! sunt muzicale și interactive, încât nimeni nu va putea sta pe margine. Frumoasa din pădurea adormită, producție a Asociației C.R.E.A.S. îi va cuceri pe părinți și copii, deopotrivă.

Trupa de balet a Danielei Toderașcu impresionează prin fragilitatea mișcărilor unor copii care parcă înainte de a învăța să meargă au învățat să zboare.

Festivalul AnimaȚie nu ar fi fost complet fără Magicianul și prietenii săi, nimeni altul decât Marian Râlea.

Babelul începe cu un spectacol care face legătura între două lumi: lumea copilăriei și cea a așa-zișilor oameni mari: Pasărea de foc, o producție bazată pe muzica lui Igor Stravinsky.Toți spectatorii din Sala Mare sunt invitați apoi în stradă, începând cu orele 21:00, la Parada Babel, o explozie de sunet și culoare care pornește din Parcul Chindia, din zona Teatrului de Vară, și va ajunge la Teatru, străbătând Calea Domnească, Bulevardul Mircea cel Bătrân și Carol I.

Vom reveni cu vești la cald. În foaier, înainte de spectacol căutați Foaier ziarul Festivalului.

Babel FAST, ediția a VII-a, sună bine!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial