Dum. sept. 8th, 2024

centru-tgvCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

La Centrul de Prevenire și Analiză a Criminalității Dâmbovița a avut loc o conferință de presă ocazionată de evaluarea activităților desfășurate în cadrul proiectelor Atenție! E viața ta!”, “Împreună putem schimba lumea” și “Dincolo de aparențe ”.

Cele trei proiecte s-au derulat pe parcursul anului școlar 2015-2016 și au avut ca principal obiectiv prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Activitățile circumscrise proiectelor s-au desfășurat în incinta a 59 de unități de învățământ, grădinițe, școli și licee atât din mediul urban cât și din cel rural.

Beneficiari ai celor 167 de sesiuni interactive organizate de polițiști au fost peste 5.000 de elevi și studenți, 514 preșcolari, 439 de cadre didactice și 100 de părinți.

Polițiștii specializați în prevenirea criminalității, inițiatorii celor trei programe, au beneficiat de sprijinul și colaborarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Organizației SALVAȚI COPIII, Universității VALAHIA, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Ploiești, Penitenciarelor Mărgineni, Găești și Târgșor și a unor specialiști din domeniul juridic și psihologic.

Totodată, un rol important l-au avut și reprezentanții mass-media care au înteles importanța și necesitatea promovării activităților derulate.