6 mai 2024
Târgovişte – Ecouri după Concertul tradiţional de colinde româneşti

Târgovişte – Ecouri după Concertul tradiţional de colinde româneşti

conccolLa Teatrul municipal Tony Bulandra din Târgovişte, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc Concertul tradiţional de colinde româneşti, eveniment susţinut de Corala Catedralei Mitropolitane din Târgovişte, Grupul Coral Bărbătesc Valahia Christiana şi cu participarea extraodinară a artiştilor: mezzosoprana Ştefania Chiţulescu Boloş, soprana Cristina Dan, tenorul Vlad Miriţă şi artistul liric, tenorul Florin Georgescu.
       La concertul, ce a fost transmis în direct de postul regional de televiziune MDI TV şi înregistrat de postul Columna TV, au participat oficialităţi judeţene şi municipale, preoţi şi profesori de la şcolile de teologie din Eparhie şi reprezentanţi ai vieţii publice locale.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat rolul pastoral-misionar şi doctrinar al colindelor, care transmit, atât măreţia iubirii de oameni  a Bunului Dumnezeu, cât şi uimirea şi recunoştinţa umană în faţa acestei inefabile realităţi.
       În final, Înaltul Ierarh a prezentat Almanahul bisericesc pe anul 2016 al Eparhiei noastre, adevărată frescă a spiritualităţii şi culturii noastre locale, ce dă mărturie despre efervescenţa vieţii de credinţă a locuitorilor de pe aceste meleaguri, precum şi a preocupărilor ştiinţifice a profesorilor de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte şi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, au fost prezentate şi ultimele apariţii editoriale ale Coralei Arhiepiscopiei, fiind vorba despre un DVD cu colinde şi unul cu cântece, intitulat Armonii corale, laice româneşti şi universale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial