27 aprilie 2024
Târgovişte: Derby de foc în semifinalele Cupei României

Târgovişte: Derby de foc în semifinalele Cupei României

handHCM Baia Mare si Corona Brasov, primele doua echipe clasate la finalul sezonului regulat din Liga Nationala, se intalnesc sambata, la Targoviste, in semifinalele competitiei. Partida va fi o reeditare a finalei Cupei Romaniei din 2013, cand baimarencele s-au impus cu 33-26.

Joi, in faza sferturilor, Baia Mare a evoluat formidabil in fata celor de la HC Zalau. Echipa antrenata de selectionerul Romaniei, Gheorghe Tadici, a marcat astfel primul gol abia in minutul 15, cand scorul era 0-9 pe tabela. Tadici a urmarit meciul din tribuna, fiind suspendat pentru acest meci.

De partea cealalta, Corona Brasov a avut multe emotii in partida cu CSM Ploiesti, fiind condusa pe durata intregii primei reprize. Portarul Ana Maria Mîrcă a inclinat balanta insa in favoarea brasovencelor in ultimele minute, atunci cand a reusit trei interventii salvatoare din situatie de unu la unu cu adversarele.

Rezultate sferturi de finala:

HC Zalau HCM Baia Mare 21-31 (12-14)

CSM Ploiesti Corona Brasov 28-30 (16-15)

HCM Roman Stiinta Bucuresti 31-17 (12-8)

SCM Craiova Jolidon Cluj 25-23(15-13)

DECLARATII:

Bogdan Burcea, antrenor Corona Brasov:

Asa cum spuneam inaintea competitiei, intotdeauna e loc de surprize in Cupa Romaniei. Am avut o prestatie neconvingatoare, dar poarta ne-a scos azi. Pe final, portarul nostru a avut cateva interventii salvatoare in momente cheie si o felicit. Baia Mare are un plus  de experienta si omogenitate, dar noi vom lupta pana la capat si ne dorim sa oferim publicului un spectacol de calitate in semifinale.

 

Costică Buceschi, antrenor HCM Baia Mare

La Zalau a contat probabil si absenta domnului Tadici de pe banca, iar noi am stiut sa profitam si de acest aspect, jucand foarte bine in unele momente. Cu Brasovul anticipez un meci foarte echilibrat. In lupta pentru trofeu nu as neglija insa nici Romanul, o formatie incomoda cu o aparare masiva, greu de depasit.

 

Ana Maria Mîrcă, portar Corona Brasov

Am aflat inaintea meciului ca nu evolueaza o serie de jucatoare importante de la Ploiesti si, probabil, inconstient ne-am relaxat putin. Mi-am propus in gand sa se lipeasca cel putin o minge de mine pe final, cand aveam doar un gol in avantaj, si mi-a iesit acest lucru cu ajutorul fetelor din defensiva. Atu-ul nostru este forta grupului si Baia Mare va avea un meci greu cu noi.

hand1

Luciana Marin, centru HCM Baia Mare

Am intrat foarte bine in meci, dar apoi ne-am precipitat apoi in atac si le-am dat ocazia sa revina in joc. Cu Brasovul, va fi un meci dificil, este singura echipa care ne-a pus probleme si in campionat. Vom incerca sa o anihilam pe Aurelia Bradeanu pentru ca ea este creierul echipei. Va castiga formatia care va gresi cel mai putin.

 

Programul semifinalelor/finalelor:

HCM Baia Mare Corona Brasov sambata, ora 11.00, Sala Polivalenta

HCM Roman SCM Craiova sambata, ora 13.00, Sala Polivalenta

Finala mica, duminica, ora 11.00, Sala Polivalenta

Finala mare, duminica, ora 13.00, Sala Polivalenta

Toate meciurile sunt transmise in direct de Digisport. Duminica, la finale, fanii prezenti in tribune au sansa sa castige premii surpriza din partea organizatorilor. Intrarea la meciuri este libera.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial