2 mai 2024

Târgovişte – Ce au păţit şoferii care nu au oprit regulamentar!

hmasiOpririle și staționările neregulamentare, sancționate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, sprijiniți de efective de la ordine publică și reprezentanți ai Poliției Locale, au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, îndeosebi pe cele privind oprirea și staționarea.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Târgoviște.

În cadrul activităților, polițiștii au controlat 285 de vehicule, au constatat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 211 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 61.190 de lei.

Din totalul amenzilor, 144 au fost pentru opriri și staționări neregulamentare.

De asemenea, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

motoAcțiuni pentru combaterea excesului de viteză

Polițiștii de la rutieră au acționat pe principalele drumuri naționale din județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 326 de sancțiuni contravenționale, din care 185 pentru viteză excesivă și 30 pentru neportul centurii de siguranță, au reținut 11 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 114.395 de lei.

Exemplu:

În urma activităților desfășurate pe DN 72, pe tronsonul Târgoviște-Găești, polițiștii au aplicat 62 de amenzi, dintre care 57 pentru încălcarea limitei legale de viteză și au reținut 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Față de 3 dintre conducătorii auto amendați, a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere ca urmare a depășirii limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 35.960 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_furtlBănuiți de furturi din locuințe, identificați de polițiști

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucșani au documentat activitatea infracțională a doi bărbați din Racovița, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reținut că, în perioada decembrie 2016-ianuarie 2017, ar fi pătruns în două locuințe de unde ar fi sustras mai multe bunuri (unelte și scule electrice, 8 anvelope de iarnă și un cazan de țuică).

Totodată, în cauză, polițiștii continuă cercetările față de două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și influențarea declarațiilor.

rut1Infracțiuni la regimul rutier, reținute în sarcina a doi bărbați

Polițiștii de la Postul de Poliție Mănești au oprit în trafic un moped condus de un bărbat din Tătărani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, un alt bărbat din Mărunțișu a fost surprins în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale.

Vă reamintim faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM.

www.mariusbuga.ro_images_catuseMandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, Pucioasa și Fieni au pus în aplicare mandate de executare a unor pedepse privative de libertate emise pe numele a patru bărbați.

Cei în cauză au fost arestați și depuși în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Mărgineni.

Măsura controlului judiciar dispusă față de un bărbat din Pucioasa

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de violență în familie.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Un târgoviștean este cercetat de polițiști după ce a fost depistat în timp ce deținea la domiciliu o armă de tir sportiv, deși valabilitatea permisului de port armă expirase.

Arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

bani1Atenție la înșelăciuni!

Polițiștii Secției nr.1 Poliție Rurală Târgoviște au fost sesizați că un bărbat de 75 de ani, din Cazaci, a fost înșelat cu 4.100 de lei.

În prezent, polițiștii desfășoară activități în vederea identificării autorilor, tragerii lor la răspundere penală și recuperării prejudiciului.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie prudenți și să nu înmâneze bani sau bunuri persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat de acestea.

Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune, pentru a vă crea impresia că vă cunosc.

Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

Sesizați imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că un membru al familiei a suferit sau a provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani.

Nu expediați prin mandate online și nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial