6 mai 2024

Târgovişte – Care sunt străzile pe care se petrec cele mai multe accidente

acctCOMUNICAT DE PRESĂ

Neacordarea priorității de trecere pietonilor, principala cauză de producere a accidentelor de circulație pe raza municipiului Târgoviște

În perioada ianuarie – aprilie a.c., pe raza municipiului Târgoviște au fost înregistrate 34 de accidente de circulație, dintre care două grave și 32 ușoare, soldate cu rănirea gravă a 7 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 35.

Încălcarea regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor a reprezentat principala cauză de producerea a accidentelor de circulație (12).

Următoarele trei cauze au fost neacordarea priorității de trecere vehiculelor (5), neadaptarea vitezei la condițiile de drum (4) și indisciplina pietonală (4).

De asemenea, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers s-au produs 4 accidente rutiere, iar ca urmare a depășirilor neregulamentare, alte 3.

În ceea ce privește locul producerii, cele mai multe accidente s-au înregistrat pe Bulevardul I. C. Brătianu, strada Colonel Băltărețu, Aleea Sinaia, Bulevardul Independeței, Mircea cel Bătrân, Tudor Vladimirescu, Șoseaua Găești și Calea București.

În zilele de luni, miercuri și joi s-au produs cele mai multe accidente.

Analizând ora producerii, se poate observa că în intervalele orare 09.00-11.00, 12.00-13.00, 15.00-17.00 și 18.00-20.00, a fost înregistrat cel mai mare număr de evenimente rutiere.

Datorită prezenței active în trafic a polițiștilor, se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește accidentele de circulație produse în municipiul Târgoviște.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, evenimentele rutiere grave scad cu 71% , iar cele ușoare cu 8,5%.

Poliția rutieră adresează mulțumiri participanților la trafic care au înțeles necesitatea respectării regulilor de circulație.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial