3 mai 2024

Târgovişte – Când încep lucrările la blocurile ANL şi la Cinematograful Independenţa

cstan„Vorbesc exclusiv de bani care vor veni prin diferite programe de finanţare, fără cota de participare a municipalităţii. Vorbim de o sumă de aproximativ 8 milioane de lei la Cinematograful Independenţa, unde indicatorii tehnico economici au fost deja aprobaţi.

Nu ştiu dacă anul acesta vor începe lucrările, dar anul viitor cu siguranţă vor începe lucrările de reabilitare la Cinematograful Independenţa. Urmează locuinţele ANL. În momentul de faţă, pe SEAP, se poate vedea că ANL a scos la licitaţie execuţia celor opt scări de bloc, este vorba de cele 146 de unităţi locative rămase nefinalizate.

De fapt sunt 6 scări de bloc începute şi 2 neîncepute în Cartierul Sagricom. Titlul proiectului este etapa a II-a, pentru că etapa I s-a încheiat… aşa cum s-a încheiat. Trebuie spus că pe zona Sagricom şi administraţia publică locală va interveni pentru amenajarea de alei, dar şi pentru rezolvarea problemei utilităţilor.

Termenul de execuţie, pe contractul încheiat de ANL, este de 24 de luni, iar valoarea contractului este de 15 milioane de lei. Pe zona Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 avem aproximativ 34 milioane de lei, sume accesate de administraţia publică târgovişteană în prima fază. Aceste sume vor creşte pentru că avem de gând să solicităm Ministerului Dezvoltării şi alte sume de bani pe alte obiective de investiţii din economiile care se vor face.

Aceste sume se vor concretiza anul viitor, cel târziu la jumătatea anului 2019. Dacă la aceste cifre mai adăugăm şi sumele alocate municipiului Târgovişte pe POIM… şi aici discutăm undeva la 11 milioane de euro (50 milioane de lei) ajungem la peste 100 milioane de lei, sume pe care administraţia târgovişteană urmează să le acceseze.

Sunt sume certe care vor ajuta în mod semnificativ la dezvoltarea municipiului Târgovişte. Şi nu am luat în calcul proiectele pe fonduri europene…”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial