28 septembrie 2022

Târgoviște – Au înghețat de spaimă după ce au primit telefonul ăsta!

www.mariusbuga.ro_images_metodaaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Manifestaţi prudenţă! Nu deveniţi victima înşelăciunilor prin metoda „ACCIDENTUL”!

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea unor persoane bănuite de tentativă de înşelăciune prin metoda accidentul.

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că două femei de 51 și 57 de ani, ambele din Târgoviște, ar fi fost contactate telefonic de persoane necunoscute care, sub pretextul implicării unor rude în accidente de circulaţie, le-ar fi solicitat diverse sume de bani.

Banii solicitaţi erau necesari pentru ca rudele să nu fie cercetate.

Deşi persoanele vătămate s-au aflat sub influenţa impulsului emoţional, acestea au verificat veridicitatea informaţiilor, constatatând că membrul familiei indicat nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Manifestaţi  prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi  nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier ; cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii  poliţiei.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un       număr ascuns sau pe care dumneavostră nu îl cunoaşteţi.

Nu trimiteţi copii de pe cartea de identitate sau de pe cardul de credit prin email sau fax persoanelor necunoscute.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial