17 mai 2024

Târgovişte – Accidentat pe trecerea de pietoni!

accp5Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, cauză generatoare de accidente de circulaţie!

Un tânăr, de 22 de ani, din Ludeşti în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Bulevardul Unirii din Târgovişte nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea părţii carosabile.

Din impact, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, însă leziunile suferite nu au necesitat internarea lui.

Faţă de conducătorul auto, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Poliţia rutieră atrage atenţia şoferilor cu privire la necesitatea respectării regulilor privind prioritatea de trecere:

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.

Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.

Acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care intră în interiorul acesteia.

Acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară ce au în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial