mar. dec. 24th, 2024

spj1„Acest proiect se adresează profesioniştilor din domeniul medical, în special medici şi asistenţi, încadraţi în grupele definite în Strategia Naţională de Sănătate 2017-2020. Sunt specialităţi prevăzute în strategie, precum sănătatea mamei şi a copiilor, bolile mintale, boli netransmisibile, cancer, SIDA şi TBC. Acest proiect are o valoare de peste 2 milioane de euro, bani care ajung şi se vor cheltui în judeţul Dâmboviţa.

Este un beneficiu pentru judeţul nostru acest proiect pentru că se cheltuiesc bani pentru pregătirea medicilor şi asistenţilor, unul dintre pilonii principali ai societăţii fiind sănătatea. Proiectul este desfăşurat împreună cu un partener, cu un ONG, în speţă Societatea Română de Dermatologie, partener care urmează să asigure derularea cursurilor, pentru că în cadrul acestui proiect medicii şi asistenţii vor participa la cursuri în diverse locaţii din România.

Dintre cele 600 de persoane din grupul – ţintă, 90 de persoane vor participa la cursuri transfrontaliere, adică în ţări din cadrul Uniunii Europene. Obiectivul proiectului este creşterea speranţei de viaţă şi combaterea bolilor asociate cu îmbătrânirea şi mortalitatea infantilă prin îmbunătăţirea nivelului de competenţe din sistemul medical”, a declarat managerul de proiect, Gabriel Ene.

„Este o reuşită a Spitalului Judeţean, sunt foarte puţine spitale din ţară care au reuşit accesarea acestui fond european care este semnificativ atât financiar cât şi ca importanţă, pentru că o să pregătim 600 de asistenţi medicali şi medici. Acest proiect vine şi ca mod compensator în contextul în care în momentul acesta sunt o grămadă de nemulţumiri pe Legea salarizării.

Cursurile din cadrul proiectul se fac în diferite locaţii sanitare în ţară sau în străinătate, la momentul acesta nu sunt stabilite exact locaţiile, dar în general asistenţii vor merge mai mult prin ţară, iar medicii vor merge în străinătate.

Vor fi implicate 600 de persoane, care reprezintă aproximativ 50% din totalul personalului medical, medici şi asistenţi, al Spitalului Judeţean. Proiectul se află în faza iniţială, vom stabili toate detaliile, iar la final va trebui să avem un beneficiu atât ca spital, cât şi ca indivizi, cei care participă la proiect, acesta este scopul proiectului”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.