27 aprilie 2024
Târgovişte – 4,5 milioane de euro pentru modernizarea creşelor!

Târgovişte – 4,5 milioane de euro pentru modernizarea creşelor!

crese„Avem cinci creşe pe care dorim să le modernizăm şi să le extindem la nivelul municipiului Târgovişte. Vreau să vă fac un scurt rezumat a proiectelor pe care ni le propunem la nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială pe exerciţiul european în derulare. Ne propunem intervenţii la cinci creşe, este vorba de Creşa 2, Creşa Nr. 8, Creşa Nr. 13, Creşa Nr. 14 şi Creşa Nr. 16. În momentul, de faţă Creşa Nr. 13 îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care datează din anul 1975, cu regim de înălţime subsol, parter plus un etaj, suprafaţă construită 262 de metri pătraţi.

Vrem să reabilităm clădirea existentă, să o recompartimentăm, în clădirea existentă pe o suprafaţă de 185 de metri pătraţi urmează să funcţioneze două dormitoare pentru grupe mici, fiecare cu loc de joacă, iar pe extinderea pe o suprafaţă construită de 876 de metri pătraţi, urmează să fie amplasate patru dormitoare pentru grupe mari, două săli multifuncţionale de luat masa, spaţii de joacă, grupuri sanitare pentru copiii grupelor mari, se vor schimba aproape total condiţiile care există în momentul de faţă la Creşa Nr. 13 şi se va dubla numărul de copii beneficiari ai serviciilor oferite aici.

Valoarea proiectului la Creşa Nr. 13 este de 1.025.329 euro. La Creşa Nr. 14, valoarea este de 764.000 euro, acum creşa îşi desfăşoară activitatea într-o construcţie tot din anul 1975, suprafaţa este de aproximativ 289 metri pătraţi, noi ne propunem activităţi asemănătoare, în clădirea existentă, pe suprafaţa pe care am menţionat- o, vor funcţiona două dormitoare pentru grupe mici, fiecare cu locul lui de joacă, o baie, izolator cu grup sanitar propriu. De asemenea, clădirea propusă ca şi extindere, suprafaţa desfăşurată este de 907 metri pătraţi, vom avea la parter două dormitoare, o sală multifuncţională, cabinet medical, blocul alimentar.

Următorul proiect priveşte Creşa Nr.16. În momentul de faţă, suprafaţa construită este de 283 metri pătraţi, clădirea este din 1976, vom face lucrări asemănătoare cu menţiunea că aici suprafaţa clădirii noi pe care ne-o propunem va fi de 1430 de metri pătraţi. Vor fi cele mai moderne creşe din municipiul Târgovişte. Valoarea totală este de 4,5 milioane de euro numai pe zona de creşe. Încă două creşe pe care ne propunem să le modernizăm şi să le extindem sunt Creşa Nr. 2 şi Creşa Nr. 8. La Creşa Nr.2 – extindere, suprafaţă desfăşurată este de 575,38 metri pătraţi, iar la Creşa Nr. 8 de asemenea o extindere, suprafaţă desfăşurată este de 827,09 metri pătraţi. Sunt proiecte foarte ambiţioase, proiecte prin care vrem să îmbunătăţim serviciile pe care administraţia publică locală, pe care Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, le oferă în zona antepreşcolară.

Bineînţeles că toate aceste proiecte de care discutăm la creşe se coroborează cu proiectele pe care le vom finanţa prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, este vorba despre zona de grădiniţe pentru că şi în zona Creşei Nr. 8 vom avea lucrări la Grădiniţa Nr. 8. De asemenea, pe Ordonanţa 28, vom avea lucrări la grădiniţa Nr. 16. Sunt proiecte complementare, proiecte prin care serviciile de natură educaţională pe care le oferă direct Primăria Târgovişte pe zona de creşe şi acolo unde gestionează numai infrastructura materială cum este zona de grădiniţe, deci condiţiile vor fi mult superioare celor din momentul de faţă.

Aşteptăm evaluările, sperăm să avem veşti bune să putem să începem activităţile specifice acestor proiecte”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial