29 martie 2024

Tânăr, de 25 de ani, prins beat la volan şi fără permis

acca1Un bărbat de 25 de ani, din Ludești, cercetat de polițiștii de la rutieră

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au depistat pe Calea Domnească din localitate un bărbat de 25 de ani, din Ludești, în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial