Dum. sept. 8th, 2024

ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A OFERIT TABERE DE VARĂ TINERILOR IMPLICAȚI ÎN MISIUNEA BISERICII

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a organizat în perioada 1-5 iulie 2024, la Centrul Cultural-Misionar de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, două tabere la care au participat 38 de tineri care s-au remarcat în activitățile catehetice parohiale ori prin rezultatele obținute la Olimpiada Națională de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”.

Însoțiți de preoții și profesorii coordonatori și îndrumați de Pcuv. Arhim. Calinic Dandu, starețul Mănăstirii Peștera, tinerii au îmbinat rugăciunea și dialogurile duhovnicești cu diferite activități cultural-educative și recreative: plimbare cu telecabina, foc de tabără, concursuri cu premii la patinoar, jocuri și ateliere de creație, vizitarea Peșterii Ialomiței și a monumentelor naturale ale Bucegilor – Lacul Bolboci, Sfinxul și Babele.

Arhiepiscopia Târgoviștei oferă anual tabere de vară tinerilor merituoși, ca modalitate concretă prin care Biserica apreciază și susține performanța în educație, dar și ca recompensă și încurajare a tinerei generații de a se implica pro-activ în programele catehetice parohiale și în cadrul orei de Religie, ca mărturie publică a valorilor perene cultivate de credința creștină, ce oferă întotdeauna autentice repere în viața de familie și în societate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI