joi. sept. 19th, 2024

TABĂRĂ PENTRU COPII ORGANIZATĂ DE PAROHIA BĂDULEȘTI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Pr. Gheorghe Preda Vasile Silviu de la Parohia Bădulești, Comuna Crângurile, Protoieria Găești, a organizat o tabără de vară pentru 21 de tineri care fac parte din Comitetul de Tineri al Parohiei Bădulești. Tabăra s-a desfășurat în perioada 26-28 august 2024, iar elevii au fost cazați la Centrul Cultural Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, situat la Mănăstirea Peștera Ialomiței.

Pe parcursul taberei copiii au făcut cunoștință cu salvatorii montani Salvamont-Salvaspeo, Dâmbovița! Aceștia au realizat o demonstrație detaliată a echipamentelor și procedurilor de lucru specifice salvamontiștilor, oferind totodată o trecere în revistă a tehnicilor de siguranță și supraviețuire pe munte.

Copiii au participat la diverse jocuri și concursuri de cultură generală, abilități practice, activități recreative în aer liber, dar și la momente duhovnicești care să susțină formarea tinerilor în spiritul valorilor creștine autentice, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Peștera Ialomiței, Babele, Sfinxul, Lacul Bolboci și Cheile Tătarului.

Precizăm că Parohia Bădulești desfășoară  multe activități cu tinerii, pelerinaje atât vara în drumeții,  cât și iarna   la munte la săniuș, activități de 1 Iunie, plimbări cu biciclete, activități de ecologizare în sat, precum  și multe altele.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI