20 aprilie 2024

Sute de dâmboviţeni, afectaţi de infecţii acute ale căilor respiratorii

spj1 „Odată cu apariţia sezonului rece începem şi noi monitorizarea virozelor respiratorii şi a gripei. Nu avem momentan nici o gripă, spre fericirea noastră.

De regulă în perioada ianuarie – februarie apare la noi valul de gripă. În momentul de faţă numărul virozelor nu este unul ridicat şi dacă facem comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent avem la infecţii acute ale căilor respiratorii superioare un total de 538 de cazuri şi doar 27 de cazuri internate, iar la pneumonii vorbim de 152 de cazuri cu 9 cazuri internate.

Întotdeauna, receptivitatea, după cum aţi observat, în decursul anilor, a fost mai ridicată la grupa de vârstă 2-4 ani, la tineri şi copii.

Am primit o primă tranşă de vaccinuri antigripale, în luna octombrie a.c., de 269 de doze, care au avut ca destinaţie specială personalul medico – sanitar de la Ambulanţă, de la Terapie Intensivă, Neonatologie, deci din zonele cu risc major.

Se pare că, în cea de-a doua parte a lunii noiembrie, vom primi şi cea de-a II-a tranşă de vaccinuri antigripale care va avea ca destinaţie persoanele considerate la risc de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, respectiv gravidele, persoanele peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, copiii etc.

Din catagrafia medicilor de familie a ieşit un necesar de peste 70.000 de doze, dar se primesc de regulă circa 16.000 de doze.

Avem 100% procent de vaccinare pe antigripal şi nici nu au existat ulterior solicitări”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marilena Popa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial