3 mai 2024
Sute de voluntari s-au implicat în acţiunea Let’s Do It Romania, la Răcari!

Sute de voluntari s-au implicat în acţiunea Let’s Do It Romania, la Răcari!

DSC_9799 1Locuim intr-o tara daruita cu toate frumusetile cu care Dumnezeu impodobeste natura. Muntii sunt inalti si aprigi, apele curg involburate si limpezi, sapandu-si drumurile prin pietre, creand la suprafata lumii o geografie spectaculoasa si nemaivazuta. Romanul cunoaste binecuvantarea apelor si prin miscarea necontenita a talazurilor, deoarece marea ne este accesibila din orice colt al tarii, fara sa fie nevoie pentru aceasta sa batem la portile strainilor. Din pacate insa, asupra acestor minuni planează, indiferenta poporului caruia i-au fost daruite. Aruncatul resturilor de tot felul a devenit parca un sport national.

DSC_9986Astfel, in urma cu cativa ani, a luat nastere campania Let`s Do It Romania!, o campanie de curatenie nationala, ce are drept scop constientizarea de noi toti, mari sau mici, cat de important este sa avem un mediu inconjurator curat pentru a avea si o viata sanatoasa. Protectia lumii in care traim este o problema care ne afecteaza si ne implica pe toti.

DSC_9810În acestă campanie au fost implicate toate instituțiile de pe raza orașului Răcari, sub coordonarea Primăriei. Au răspuns la apelul lansat de asociația ”Viitorul în Zori” – ”Let` s Do It, România!” Primăria Răcari, Poliția Răcari, Centrul Medico-Social Ghergani-Răcari și Liceul Teoretic ”Ion Ghica” Răcari.

15 septembrie 2018. O zi frumoasă de toamnă, cu mult soare. O zi care ne-a permis nouă, elevi si cadre didactice de la structurile Liceului Teoretic „ Ion Ghica” Răcari, sa contribuim putin la vindecarea ranilor naturii , rani pe care omul le-a facut facut fara sa-si dea seama ca, de fapt, isi pune amprenta asupra sanatatii sale si a celorlalti. Ne-am fi dorit ca participarea sa fie mult mai mare, si elevi si profesori, ne-am fi dorit ca , alaturi de noi, sa fie si locuitori ai orasului in care traim si care sa participe la ecologizarea spatiului natural din care fac si ei parte. Oricum, copiii prezenti au inteles ca, prin ceea ce fac, pot oferi un exemplu pe care si altii ar trebui sa-l urmeze. Au inteles ca igiena mediului in care traiesc isi pune in mod direct amprenta starii sale de sanatate.

DSC_9799 1Multumim celor care astazi si-au rupt din orele de odihna si s-au implicat activ in aceasta campanie. Speram ca cei care au aruncat gunoaie la intamplare nu vor mai face acest lucru, gandindu-se ca pe acolo a trecut un copil care putea fi chiar al lor.

Dir. Adj.

Alionte Aurica

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial