„În afară de acvariile pentru apă dulce, avem şi un acvariu cu apă marină. Toate decorurile sunt naturale, cu plante acvatice.
Temperatura este controlată, hrana se face controlat, este un sistem automat prin care sunt asigurate cele mai bune condiţii de microclimat, pentru că altfel nu putem avea acest pavilion.
Sper ca târgoviştenii să vină să vadă acesta pavilion acvatic, este ceva deosebit, nu a existat la Grădina Zoo din Târgovişte ceva asemănător.
Apa este filtrată, există un generator auxiliar pentru situaţia în care se întrerupe curentul electric, generatorul asigură energia electrică necesară tuturor echipamentelor care sunt în acest pavilion.
La fiecare acvariu avem o adevărată «uzină». Avem un acvariu marin cu specii de corali vii, steluţe de mare, cu peşti avertizori care îşi schimbă culoarea în momentul în care medul acvatic nu mai este curat, cu arici de mare, cu celebrii peşti «Nemo» care trăiesc în simbioză cu coralii, avem valuri generate în mod artificial care sunt indispensabile pentru corali.
Toate acvariile au sisteme de filtrare separat, la fiecare acvariu se asigură câte un climat special, există o filtrare automată a apei, salinitatea este controlată în funcţie de mediul în care trăieşte fiecare specie.
Eu cred că pe viitor o să ne îmbogăţim colecţia de peşti”, a spus primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
„Mulţumesc public domnului primar că a acordat încredere realizării acestui proiect, demarat în urmă cu aproape 6 luni, proiect care a avut un termen scurt de realizare.
Am dat un plus de imagine Grădinii Zoologice şi un plus de valoare prin adăugarea a aproape 200 de specii de peşti aduse aici.
În acvarii există roci moarte şi roci vii, decoruri care aparţin zonei amazoniene. Montarea a fost asigurată de o firmă specializată care a asigurat inclusiv popularea acvariilor.
Sunt montate şi filtre sterilizatoare care întreţin microbii în parametrii optimi, există nişte reactivi care săptămânal realizează anumiţi indici privind ph-ul şi indicatorii care sunt optimi pentru supravieţuirea fiecărui mediu acvatic.
Sticla acvariilor este termoizolantă, are o folie laminată care conferă o rezistenţă la impact şi totodată şi un design special.
Pompele şi termometrele sunt submersibile, ele au principiul vaselor comunicante şi au anumite filtre cu diverse corozităţi. La acvariul marin apa este osmozată şi ceea ce se completează la el este permanent apă osmozată, adică anumite microelemente care nu sunt optime sunt înlăturate”, a declarat Florin Pârvescu, directorul Grădinii Zoologice din Târgovişte.