”Suntem părtași, în inima munților Bucegi, la crearea unui reper esențial pentru tot ceea ce înseamnă cadrul natural fabulos care ne înconjoară și, mai mult decât orice, efortul nostru repetat de-a lungul anilor sub forma unei expresii cvasi-uzitate: transformarea și eficientizarea potențialului turistic important de care județul Dâmbovița dispune pe Platoul Padina – Peștera.
Inaugurarea noastră are un sens foarte aplicat și determinant pentru ceea ce ne dorim și ne închipuim că trebuie să însemne un habitat turistic adecvat publicului, atât celui pasionat și „prizonier” frumuseții muntelui, cât și turiștilor de ocazie.
Pentru ca obiectivul pe care l-am inaugurat să fie potențat la adevărata lui valoare, simpla lui reabilitare ar fi nu doar insuficientă, ci și inutilă. Tocmai de aceea, Consiliul Județean Dâmbovița a privit către un tablou mai mare al zonei și a căutat să aducă proiecte și acțiuni complementare, integrate aceleiași idei: acces, atragere și promovare a zonei montane. Mă refer aici la:
– Reabilitarea și modernizarea drumurilor din zona montană:
Pentru accesul în condiții de calitate și confort în zona Padina – Peștera, Consiliul Județean Dâmbovița are în derulare 3 contracte de lucrări și anume:
- Reabilitarea și modernizarea DJ 713( DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu – intersecție drum Piatra Arsă), pe o lungime de 16 km. Tronsonul este asfaltat în întregime, iar pe un sector de 3,5 km (limită județ Dâmbovița cu județul Prahova, până în zona Dichiu) a fost pus stratul 2 de asfalt. Investiția este realizată în asociere cu Consiliul Județean Prahova.
- Drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga – Bolboci, în lungime de 3 km, este asfaltat în întregime cu un prim strat de asfalt, iar pe un tronson de 1,4 km s-a turnat și stratul 2.
Și,
- Reabilitarea și modernizarea DJ 714, sector Zănoaga – Bolboci și sector Cheile Tătarului – Salvamont, în lungime 8 km, asfaltat într-un prim strat pe o lungime de 2,4 km.
– Realizarea unui Punct de informare turistică aici, în zona Peștera, obiectiv integrat în cadrul unui proiect mai amplu derulat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu și dedicat conservării biodiversității din Parcul Natural Bucegi.
– Finalizarea procedurilor de expropriere pentru amenajarea de pârtii de schi în zona montană (…)
Stațiunea Padina-Peștera trebuie să devină o stațiune de interes național! Avem cele mai bune argumente, avem determinarea de a recupera anumite întârzieri obiective și mai avem ceva: o dorință mare de a transforma în realitate o idee despre care prea mult s-a vorbit și în slujba căreia prea puțin s-a făcut. Suntem binecuvântați să ne bucurăm aici, în județul Dâmbovița, de bogății naturale unice și cred că am săvârși un păcat irecuperabil dacă nu ne-am pune tot sufletul pentru potențarea lor (…)!”