1 mai 2024
Staff-ul CJ Dâmbovița, pe șantierul de la Potlogi!

Staff-ul CJ Dâmbovița, pe șantierul de la Potlogi!

potlogiPreședintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, însoţit de vicepreşedintele Marin Antonescu, au efectuat o vizită în zona de sud a judeţului în vederea analizării stadiului fizic la obiectivul aflat în derulare, respectiv lucrările de restaurare şi modernizare a infrastructurii conexe din zona Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 – în cadrul proiectului „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din zona ansamblul brâncovenesc Potlogi”, a cărui valoare este de 40.795.151,20 lei.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a convocat toţi factorii implicaţi în derularea proiectului (proiectanţi, executanţi, diriginţi de şantier, specialişti atestaţi, membrii unității de implementare a proiectului), reuşindu-se astfel ca după parcurgerea şantierului, la faţa locului să se stabilească măsurile urgente ce se impun pentru finalizarea în termenul stabilit a lucrărilor.

În încheierea vizitei, Adrian  Țuțuianu, Președintele CJD a precizat: ”Din proiectele derulate din fonduri europene pe care le mai avem de finalizat, cele mai importante ce trebuie terminate sunt: Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Soarelui din Municipiul Târgoviște, Centrul de Copii de la Găești și cele două proiecte pe Registrul Agricol. Au valori mari și trebuie să mă asigur că ele vor fi finalizate în termenele contractuale stabilite, respectiv în anul 2015, pentru a nu avea cheltuieli suplimentare de la bugetul Consiliului Județean. Mă interesează în mod deosebit palatul de la Potlogi pentru că mi-am propus ca la data de 15 noiembrie totul să fie depus spre decontare pentru a putea beneficia de mecanismul cererii de plată care asigură fonduri și nu implică Consiliul Județean și vine și în avantajul constructorului, iar pe data de 29 noiembrie, în cinstea Zilei Naționale a României vreau să facem o inaugurare care să fie una de excepție, care să aibă și o componentă științifică și culturală, dincolo de ceea ce vedeți în mod obișnuit la o inaugurare. Astăzi, o să avem o primă discuție despre cum vom face o manifestare cu o simbolistică aparte legată de Ziua Națională a României”.

În ceea ce priveşte ritmul lucrărilor, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a constatat că activităţile înregistrează unele întârzieri față de  graficul lucrărilor, dar care  vor fi recuperate până la data de 15 noiembrie: ”Proiectul de bază are întârzieri după părerea mea, sunt nemulțumit de ritmul lucrărilor și o să discut cu toți cei implicați. Avem două proiecte suplimentare: proiectul de amenajare a parcărilor, a șanțului exterior care este în procedură de achiziție publică și, cel de-al doilea proiect – reguralizarea pârâului Tudorel, în asociere cu Consiliul Local de la Potlogi, unde la fel, s-a declanșat procedura de proiectare și execuție de lucrări comune ca să putem scurta etapele. Vreau ca ambele proiecte care sunt în complementare și pe banii Consiliului Județean să fie finalizate la data de 15 noiembrie. Pentru viitor, sunt lucruri pe care le-am mai discutat, căminul cultural va dispărea și suntem cu documentație depusă la Compania Națională de Investiții pentru o casă de cultură așa cum trebuie să aibă un viitor centru urban. Tot în viitor, trebuie să amenajăm zona actualului stadion, trebuie să desființăm actuala piață care strică zona înconjurătoare, să o amenajăm într-o altă locație. Sunt lucruri discutate cu primăria și pe care le vom pune în aplicare în anii următori. Desigur că, va trebui să facem și un sediu nou de primărie în următorii ani așa cum trebuie să aibă un viitor centru urban. Gradul fizic de realizare este de 70%, 49% – gradul valoric, sunt cereri de plată în analiză la ADR Sud Muntenia și la Ministerul Dezvoltării. Nu avem întârzieri în decontarea vreunei lucrări și avem banii asigurați pentru a face și proiectul de bază și proiectele care țin numai de bugetul Consiliului Județean(…) Întârzierile la lucrări  vor fi recuperate, 15 noiembrie fiind termenul maxim. Nu acord nicio zi de prelungire și sancționez  orice încălcare de la prevederile contractuale. Sunt lucrări bine făcute, sunt altele unde necesită remedieri și am și sesizat câteva lucruri pe parcursul vizitei pe care membrii unității de implementare a proiectului și le-au notat”.

De asemenea, Președintele CJD a făcut referire și la alte investiții ce vor aduce îmbunătățiri infrastructurii rutiere spre zona obiectivului turistic: ”Vreau să vă informez că avem pe drumurile județene primită o sumă importantă – de 7, 5 milioane lei. Adăugate la cele 8 milioane primite anterior, este cea mai mare sumă primită pe drumuri județene de Consiliul Județean Dâmbovița în ultimii 20 de ani. Acest lucru ne va permite să mai realizăm încă două lucrări care țin de Potlogi și zona adiacentă – drumul de legătură cu județul Giurgiu început de anul trecut și drumul județean dintre Românești și Poiana. În acest fel, toate căile de acces spre obiectivul turistic sunt modernizate, chiar dacă pe anumite zone vom avea doar un singur strat de asfalt”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial