12 mai 2024
Sărbători vegheate de poliţişti! 290 de oameni ai legii, cu ochii-n 4!

Sărbători vegheate de poliţişti! 290 de oameni ai legii, cu ochii-n 4!

Sărbători în siguranţă !

În perioada 6-7 ianuarie a.c., în contextul manifestărilor ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul, peste 290 de poliţişti dâmboviţeni vor fi la datorie, acţionând pentru menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi fluidizarea traficului rutier.

Dintre aceştia, 176 aparţin structurilor de ordine publică, 67 sunt de la rutieră, 46 de la alte structuri şi 6 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

Totodată, în perioada 6-8 ianuarie, credincioşii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

Având în vedere manifestările religioase şi cultural-artistice, pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor fi prezenţi în stradă, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult, unde se aşteaptă un aflux important de persoane şi autovehicule.

De asemenea, în perioada 12–14 ianuarie a.c., cu ocazia sărbătoririi Anului Nou pe stil vechi, măsurile de siguranță publică vor fi asigurate, zilnic, de peste 200 de poliţişti (118 de ordine publică, 50 de la rutieră, 32 de la alte structuri şi 6 luptători din cadrul S.A.S Dâmboviţa ).

Pentru a preîntâmpina anumite evenimente negative, poliţia dâmboviţeană sfătuieşte cetăţenii-participanţi la manifestările religioase din această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri sau eforturi prea mari. Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive.

Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior de la piept al hainei. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.

În ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto, le recomandăm să respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie şi indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial