25 aprilie 2024
Spitalul Judeţean Târgovişte, în chinurile modernizării

Spitalul Judeţean Târgovişte, în chinurile modernizării

“Problema de fond este proiectarea şi de acolo au plecat toate necazurile în derularea acestui proiect. Din păcate, pe proiectare s-au cheltuit 2.631.840 lei, o sumă extraordinar de mare pe un proiect care a fost făcut prost.

Tot constatăm că Spitalul avea nevoie de altceva ca soluţii tehnice la un anumit moment şi are lucrări neprevăzute, lucrări suplimentare, unele care sunt neeligibile. Şi aici este una din zonele de dispută, inclusiv cu constructorul, pentru că orice cheltuială neeligibilă înseamnă o sarcină în plus pe Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Am avut săptămâna trecută, chiar în această sală, o discuţie extrem de dură, de contondentă, cum am mai avut una în luna decembrie, cu reprezentanţii Societăţii Comerciale VAMED, cu consultanţii, auditorii, proiectanţi ş.a.m.d. Le-am spus foarte clar că orice zi de întârziere după data de 15 august o să-i coste enorm de mult în planul penalităţilor şi dobânzilor pe care trebuie să le plătească Consiliului Judeţean.

Ritmul s-a îmbunătăţit după „meciul” ăsta. (…) Am avut o discuţie şi cu conducerea Spitalului, pentru că sunt lucruri care ţin şi de conducerea Spitalului. Am luat măsuri ca să eliberăm în maxim două săptămâni mai multe spaţii, ca să eliberăm frontul de lucru şi să-i putem forţa pe cei de la VAMED să aducă personal suplimentar, nu doar 60 – 70 de muncitori, ci dublu, dacă se poate”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, referindu-se la proiectul european de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean Târgovişte.

Până astăzi s-au plătit pe lucrări de construcţii 38.263.742 lei. Proiectul Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi are o valoare totală de 83.106.684,78 lei, din care valoare eligibilă 66.610.914,38 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial