24 aprilie 2024
Speranţă şi credinţă, la Moreni! Biserica Sf.Împăraţi Constantin şi Elena şi-a deschis porţile credincioşilor!

Speranţă şi credinţă, la Moreni! Biserica Sf.Împăraţi Constantin şi Elena şi-a deschis porţile credincioşilor!

bmorSâmbătă,  18 octombrie 2014,Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop  și Mitropolit NIFON, împreună cu un  sobor de preoți și diaconi, în prezența domnului Conf. univ. dr. Adrian  ȚUȚUIANU,  Președintele Consiliului  Județean Dâmbovița, a domnului Constantin DINU, Primarul Municipiului Moreni,a  unor parlamentari dâmbovițeni, consilieri județeni și locali, precum și altor  oficialități, cu participarea unui număr de aproximativ o mie de credincioși, a  săvârșit slujba de binecuvântare pentru deschiderea spre slujire a bisericii cu  hramul Sf. Împărați Constantin și Elena din Mun. Moreni.

bism1

În cuvântul său de învățătură,  Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța bisericii pentru comunitatea  parohială, ca mijloc de catalizare a credinței, dar și ca  ofrandă către Dumnezeu și semn al valorilor evanghelice în societate. În  contemporaneitate, misiunea Bisericii  strămoșești este aceea de a oferi modele și repere de viață, dar și speranță,  încredere și lumină, pentru a putea depăși orice criză morală și a vindeca  orice posibilă criză spirituală.

bmor1

Menționăm că această biserică a fost construită  în ultimul deceniu, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, cu sprijinul și  implicarea credincioșilor, a autorităților județene și locale, precum și a unor  generoși sponsori.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial