9 mai 2024

SPEED, cursă infernală! Autospecialele cu echipamente video, pe urmele vitezomanilor!

www.mariusbuga.ro_images_radarAlege viaţa! Acţiune pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză

 

În perioada 18-24 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

 

Astfel, au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 1787 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 26 de permise de conducere şi 34 certificate de înmatriculare.

 

1170 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, iar alţi 241 pentru neportul centurii de siguranţă.

 

De asemenea, 74 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional întrucât starea tehnică a autovehiculelor conduse reprezenta un pericol pentru siguranţa rutieră.

 

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

 

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată în permananenţă la condiţiile meteo şi de drum şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial