27 aprilie 2024
Șoferi sub influența alcoolului și a drogurilor, pe șoselele din sudul județului Dâmbovița

Șoferi sub influența alcoolului și a drogurilor, pe șoselele din sudul județului Dâmbovița

Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie pentru siguranța comunității

La data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat să acționeze pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

Pe raza județului, au fost instituite 15 filtre, fiind legitimate 395 de persoane și oprite pentru control 281 de autovehicule. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 266 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 65.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 35 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 195 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind regulile de circulație pe drumurile publice. Totodată, pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, 141 de conducători auto au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare și au reținut 7 permise de conducere.

* Polițiștii din Găești continuă actiunile pentru siguranța comunității

La data de 7 octombrie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, împreună cu efective de la secțiile de poliție rurală din subordine, au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar, pentru neregulile descoperite, au aplicat 103 sancțiuni contravenționale. Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 3 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au depistat, pe drumul național 61, în localitatea Corbii Mari, un bărbat de 79 de ani, din satul Hanul lui Pală, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. T

otodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au surprins, pe drumul județean 401A, în localitatea Mărunțișu, un bărbat de 45 de ani, din Corbii Mari, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest. Acesta a prezentat un rezultat cu o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Un alt bărbat de 25 de ani, din Dragodana, a fost surprins de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării efectuate, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

* Acțiune a polițiștilor din Titu

La data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu, în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu și cei de la Secția nr. 13 Poliție Rurală Titu au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor cu violență și reducerea riscului rutier.

Astfel, polițiștii au legitimat 73 de persoane, au controlat 59 de autovehicule, au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, iar, ca măsură complementară, au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. În plus, în timpul activităților desfășurate, polițiștii au surprins un bărbat de 30 de ani, din Braniștea, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza orașului Titu, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Conducătorul auto, în urma testării efectuate, a prezentat un rezultat preliminar pozitiv în ceea ce privește existența în organism a unor substanțe psihoactive, fiindu-i recoltate probe biologice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial