3 mai 2024

Şoferi dâmboviţeni… pe trei cărări!

www.mariusbuga.ro_images_etilotestAcţiuni ale poliţiştilor de la rutieră şi ordine publică în mediul rural

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat în mediul rural pentru depistare conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Astfel, au fost depistaţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic alţi  3 bărbaţi în timp ce conduceau mopede neînregistrate.

Din verificări, a reieşit că aceştia nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ori neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe rumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Totodată, poliţiştii au depistat un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea pe raza oraşului Titu, un utilaj agricol, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

În urma verificărilor, s-a stabilit că vehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de către proprietar.

Bărbaţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul”, respectiv „încredinţare a unui autovehicul  pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul”.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial